Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Головне – не боятися грати у свій футбол»

Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Головне – не боятися грати у свій футбол»

- Як на вашу думку змінилася гра «Янг Бойз» після літнього протистояння зі швейцарцями, особливо з огляду на травму Оаро?

- Я вже відповідав на подібне запитання перед нашою грою третього туру в Києві. Швейцарська команда стала грати у більш комбінаційний футбол. Немає великої кількості вертикальних передач. У той час як під час нашої першої зустрічі «Янг Бойз» схилявся до швидкого переходу з оборони до атаки, великої кількості вертикальних передач, зараз їхня гра стала більш комбінаційною, більш різноманітною. Також суперник активно використовує силовий футбол. І коли ми зустрічалися, вони робили ставку на силовий футбол при стандартних положеннях. Так само вони грають і в чемпіонаті Швейцарії.  

- Який стан у травмованого Мбокані? Наскільки вашій команді завтра буде важче грати без нього?

- Через пошкодження привідного м’яза він пропустить ще три-чотири дні. Звісно, Мбокані додав би нам міці, яка буде потрібна попереду, тому що в обороні у швейцарців достатньо фактурні гравці, якщо не враховувати капітана команди. У цьому плані, звичайно, Мбокані додав би нам сили в атаці. А так, не маючи більше такого міцного форварда, нам доведеться інакше будувати нашу гру в атаці.

- Зараз команду багато критикують, як це вливає на настрій гравців? Що треба зробити, аби не повторити такого провалу, який був минулого разу на цьому стадіоні?

- Настрій нормальний, робочий, у нас немає часу сумувати. Так, у нас затяглася серія без перемог, було багато нічиїх. Але це буває з кожною командою, яскравий приклад – мадридське «Атлетико», яке зараз теж має невдалу серію. Все відносно, кожна гра – це нова історія. Звісно, ми прагнемо завтра перемогти та вирішити задачу виходу з групи. Що робити, аби не повторити тієї гри, яка була у кваліфікації? Треба грати у футбол, а не позбавлятися м’яча. Ми розібрали той матч, пояснили команді, які були недоліки в нашій грі. Тоді ми боялися грати у свій футбол. Завтра треба виходити на поле та демонструвати свою гру, адже ми лідируємо в групі. Нашою мінімальною задачею є вихід з групи, але між собою ми вирішили в команді, що маємо виходити з першого місця.

- Ви передивлялися запис минулої зустрічі з «Янг Бойз» на цьому стадіоні, готуючись до завтрашньої гри, чи розбирали тільки останні поєдинки суперника?

- У першу чергу, ми зробили акцент на нашій грі з «Янг Бойз» у Києві, а також показали фрагменти, як суперник діяв у виїзному та домашньому матчах у чемпіонаті. Ту гру ми розібрали вже давно, але з того часу в нас змінився склад, до того ж ми плануємо завтра грати по-іншому. Це пов’язано в тому числі й з відсутністю Мбокані. Сподіваюся, що завтра ми свою задачу вирішимо.

- Як плануєте боротися з фактором штучного газону, на якому було важко багатьом командам?

- Ми вже маємо досвід гри на цьому полі, хоч він був негативним. Незвично грати на штучному полі. Хоча на минулій прес-конференції я казав, що поле однакове для обох суперників, але насправді воно дуже специфічне. Ми це відчули на собі. Але головне – не боятися грати у свій футбол. 

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер