Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Настрій у команді створюють самі гравці»

Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Настрій у команді створюють самі гравці»

- Олександре Миколайовичу, два матчі позаду. Які завдання були поставлені перед командою і чи вдалося їх виконати?

- Згадати взаємодію на полі один з одним, вимоги, які пред'являються перед гравцями, перехід з оборони в атаку, позиційна атака, контроль м'яча. Зрозуміло, що за рахунок ігор треба набирати і в плані функціонального стану.

- Зараз команда тренується у дворазовому режимі, дві гри позаду. Фізичні кондиції гравців вас влаштовують?

- Якщо б задовольняли, то можна було б уже їхати зі зборів. Під час відпустки хтось більше тренувався, хтось менше. Зараз усі хлопці перебувають у різному стані. За рахунок тренувального процесу, контрольних ігор, потрібно всіх підводити до загального функціонального стану.

- Що скажете про новачків «Динамо» - Кадірі та Караваєва?

- Олександра ми давно знаємо, а до Кадірі придивляємося, адже разом працюємо з ним не так багато часу.

- Помітно, що в команді хороша атмосфера. У якому настрої перебувають тренери і в чому секрет позитивного мікроклімату?

- Це ставлення хлопців до справи, повага один до одного. Ми працюємо разом уже третій рік. Настрій у команді створюють самі гравці. У важкі моменти вони підбадьорюють один одного. У цьому плані мене все влаштовує.

- У тренерському штабі відбулися зміни - пішов Еду Докампо, а прийшов Вісенте Гомес. Розкажіть про його функції в команді?

- Він відомий багатьом, адже вже працював у «Динамо». Вісенте відповідає за тактичні побудови в усіх лініях - як в обороні, так і в атаці. Він займається аналітикою нашої команди.

- Цього сезону відбулися зміни у футбольних правилах. Як до нововведень адаптуються хлопці?

- Основні правила, які стосуються гри, наприклад, побудова «стінки», зрозумілі. А з приводу інших моментів, сподіваюся, федерація футболу вже детальніше розповість. Поки хлопці на цьому акцент не роблять.

- До команди приєднався Дуелунд. У яких він кондиціях?

- Я його побачив лише за дві години до гри з «Ваккером», тому ми ще не спілкувалися. Уже до наступного тренування поспілкуємося і подивимося, у якому він стані.

- Михайлу Михайлову виповнюється 60 років. Чи приготувала команда для нього щось цікаве?

- Він любить співати, тож хлопці пропонували йому гітару подарувати (посміхається). Але повертатися зі зборів з гітарою... Тоді вже гітара, намет та пісні біля вогнища (посміхається). Прекрасна дата! Користуючись нагодою, хочу привітати його, побажати здоров'я, і щоб професіоналізм, людські якості, життєвий досвід, які є в нього, він передавав не лише воротарям, але і нам, адже він старший.

- Що далі в програмі зборів?

- На нас чекає відновлювальний день. 7 числа теж працюватимуть дві групи гравців, тому що 8 липня - гра з «Олімпіакосом». Подивимося на стан хлопців. Одні будуть більше грати, інші менше.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер