Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Намагаємося більше грати вперед»

Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Намагаємося більше грати вперед»

- Ми повернулися зі зборів у гарному настрої. Провели досить інтенсивну роботу, особливо, в плані функціональної і тактичної підготовки. Тож, у нас все добре.

- Попереду у «Динамо» матч за Суперкубок України з принциповим суперником...

- Звичайно, не залежно від того, в якому саме турнірі ми граємо один проти одного, це буде дуже принципова гра. Тим більше, що на кону Суперкубок. Всі хлопці налаштовані лише на перемогу.

- Футболісти кажуть, що на зборах фізично працювали більше, ніж з попереднім тренерським штабом. Що ви можете сказати з цього приводу?

- Я не знаю, як команда тренувалася при попередньому тренерському штабі (посміхається). Особливо на зборах. Ми намагалися закласти функціональний і тактичний фундамент. Якщо хлопці кажуть, що більше тренувалися фізично, значить, їм є з чим порівняти.

- Щось змінилося в грі команди в плані тактики? Наприклад, в кінці минулого сезону «Динамо» грало в три захисника...

- Напевно, багато хто з вас бачив наші матчі під час недавніх зборів. Ми від цієї схеми відходити не плануємо, та й часу зараз мало, щоб міняти тактичні схеми. Хлопці знають, за якою схемою ми граємо в атаці, за якою - в обороні. У них є, до того ж, і персональні завдання. Тому, все залежить від конкретної ситуації на полі, як бачать самі футболісти, наприклад, розвиток атаки. Важливо, як команда переходить з оборони в атаку і навпаки. Імпровізація не заборонена.

- Акцент в грі буде зроблений більше на командну швидкість?

- У всіх матчах, які ми провели під час тренувального збору в Австрії, у нас вже було менше підготовчих передач. Ми намагаємося більше грати вперед. Але це не означає, що кожна атака повинна швидко розвиватися. Контроль м'яча також ніхто не відміняв, але не на своїй половині поля, а в центральній зоні і на чужій половині.

- Вчора «Динамо» підписало польського захисника. Чи плануються ще якісь трансфери?

- Час покаже. Звичайно, ми стежили за Кендзьорою давно, переглядали його під час недавнього молодіжного чемпіонату Європи, який проходив у Польщі. Томаш справив на нас досить гарне враження. Ті принципи і вимоги, які пред'являються, я сподіваюся, він буде виконувати, і буде прогресувати як футболіст.

- Зараз у «Динамо» п'ять форвардів. Ви на всіх розраховуєте чи хтось може залишити команду?

- Це ж добре, коли в команді є багато нападників. З тих, хто з нами був на зборі, Яремчук і Михайличенко йдуть в оренду, по Тимчику визначимося з часом - у нього також є варіанти піти в одну з команд в Прем'єр-ліги. Цим хлопцям вже потрібно отримувати ігрову практику не в молодіжній першості, а виступати на більш високому рівні. Що стосується нападників, то на сьогодні у нас є п'ять форвардів, і це добре. Всі вони дуже здорово проявили себе на зборах. Якщо взяти статистику, більшість м'ячів забивали футболісти групи атаки. У нас ще є час визначитися з подальшою долею Хльобаса, також подивимося на стан Кравця - у Артема були проблеми з гомілкостопом, але на сьогодні він не відчуває ніякого дискомфорту. Так, Кравець пропустив збір в Австрії, але в Сербії він багато працював над функціональною готовністю. Будемо визначатися, у нас є час до 29-30-го серпня. Все може статися.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер