Олександр ХАЦКЕВИЧ підбив підсумки зборів в Іспанії

Олександр ХАЦКЕВИЧ підбив підсумки зборів в Іспанії

- Якщо брати перший збір, то ми підбирали таких суперників, які будуть краще готові, тому що у них раніше починалися чемпіонати. У перших іграх нам потрібен був обсяг спільної роботи. Звичайно, на якість гри ми теж звертали увагу, але тут головне - загальний обсяг роботи з командами, які краще готові на даний момент. Ті суперники, які у нас були, показали, особливо на першому зборі, що були краще готові, ніж ми. Тож нам десь доводилося працювати і через «не можу», і протистояти досить сильним атлетично суперникам. Тож рівнем спарингів я повністю задоволений. Так, можливо, команди «Відеотон» і «Тяньцзінь Теда» випали з підбору спарингів у плані силового футболу, але всі інші суперники були досить кваліфікованими командами.

Оцінювати по зборах і контрольних іграх важкувато. Спеціально до матчів ми не готувалися. Тільки до останніх двох-трьох ми вже підводили хлопців конкретно до ігор, всі інші матчі були на тлі різної роботи. Тільки самі ігри покажуть, в якому саме функціональному стані ми підходимо. Хлопці відпрацювали досить професійно, з хорошою атмосферою і бажанням. Вони самі роблять атмосферу, клімат у команді. Все було дуже добре, все пройшло без моментів, на які нам, тренерам, варто було б звертати увагу в плані підходу до їх професійних обов'язків.

Діма Хльобас проявив свої бомбардирські якості на цих двох зборах. Я його знаю ще по роботі з дублем. Видно, що він добре додав у тактичному плані. Та робота, яку він виконав у період в Білорусі - видно, що пішла йому на користь. Він - гравець штрафного, це його сильна якість. Діма, можливо, не такий великий обсяг роботи виконує при втраті м'яча, вступаючи відразу у відбір. Але він дуже небезпечний, дуже хороший в штрафному майданчику. У нього і з лівої, і з правої ноги поставлені удари. Тож він залишається з нами точно до літа і буде конкурувати з тими хлопцями в групі атаки, які у нас є. Тут уже все залежить тільки від нього.

На жаль, в Лізі Європи ми не можемо розраховувати на Вербича та Ротаня, але все одно пріоритет у нас - чемпіонат України та перемога в Кубку України. У Лізі Європи ми ставимо завдання поетапно проходити кожного суперника. Сподіваюся, що не тільки хлопці, які з нами зараз на зборі, але і хлопці з молодіжної команди, які були з нами на зборі, теж будуть і конкурувати, і показувати, в першу чергу, хорошу гру за молодіжну команду, щоб залучати їх до ігор і чемпіонату, і Кубка України.

Бойко з'явився у нас тільки вчора і відіграв один матч. Поки ми не знаємо його загальний фізичний стан, один матч можна відіграти на емоціях, на куражі. Навіть ці три-чотири дні покажуть, в якому стані він знаходиться.

Що стосується Самбрано, є група футболістів, які швидко набирають форму, але Самбрано на сьогодні за медичними тестами, за функціональним станом, в якому він знаходиться, ще далекий від оптимальної форми. За цей тиждень йому теж буде важко підготуватися так, аби претендувати на основний склад.

Вербич провів із нами всі збори, і досить добре. Звичайно, йому було важко, особливо на першому зборі. Ми з ним розмовляли після першого тижня, він сказав, що не звик працювати у дворазовому режимі. Ми цікавилися підготовкою, яка у нього була в Копенгагені і до цього в клубах чемпіонату своєї країни - в основному працювали в одноразовому режимі, або був режим дворазовий і одноразових тренувань. Тут практично два тижні у нас було в дворазовому режимі, йому було досить важко. Але він із тих футболістів, яким достатньо тижня-десяти днів, аби привести себе в хороший стан, але він уже приїхав підготовленим.

Руслан Ротань у своєму віці вражає загальним обсягом роботи і тим професіоналізмом, з яким він підходить, у першу чергу, до свого стану, здоров'я, харчування. Тож не дивно, що він у цьому віці дуже добре виглядає.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер