Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Розуміння футболу, який потрібен, у команди вже присутнє»

Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Розуміння футболу, який потрібен, у команди вже присутнє»

- До цього суперника ми цілеспрямовано не готувалися й не переглядали його. У хлопців уранці навіть не було розминки – дали їм більше відпочинку. Можливо, це позначилося у другому таймі й у плані руху, й у плані організації гри. У першому таймі ми трохи не розібралися, як нам потрібно зустрічати суперників, і хто це має робити. Але вже хвилини з 25-30-ї почали краще справлятися та відсунули гру від наших воріт. Ну а в другому таймі мали повну перевагу як у володінні м'ячем, так і в створенні гольових моментів. Тож збір завершили на позитиві.

- Чи все вдалося зробити з того, що ви планували?

- У грі в обороні має бути надійність – це в першу чергу. Все будується від своїх воріт. Уперед хлопці добре біжать, але потрібно ще швидше перебудовуватися з атаки на оборону. А загалом, розуміння того футболу, який потрібен, у команди вже присутнє.

- На якій стадії фізична готовність футболістів?

- У нас ще є час більш цілеспрямовано готуватися до ігор та підводити футболістів до них в оптимальній готовності. Коли важко, потрібно працювати через не можу. Аналізи ігор показують доволі хороший функціональний стан команди.

- Чи потрібно вам кадрове посилення команди?

- Я вже казав, що у нас проходить медогляд захисник молодіжної збірної Польщі. Ми також бачимо, які позиції потрібно якщо не посилити, то створити конкуренцію.

- У першому таймі ви багато підказували Морозюку. Микола помилявся через втому?

- Звичайно, все ж таки, вже кінець збору, хлопці втомилися як фізично, так і псіхологічно. Можливо, Коля десь не встигав або неправильно розташовувався – це ми детально подивимося під час аналізу гри.

- Прокоментуйте позицію Гармаша. Чи можна його назвати форвардом?

- При обороні у нього є певні завдання. А те, що при розіграші нашого м'яча він дуже сильно опускався на нашу половину поля, ми вкажемо на це.

- Наскільки вам сподобався Мбокані?

- Форвард має бути зарядженим. Він свою роботу зробив, і у нього ще були моменти. Найголовніше, що він багато чіпляється за верхові м'ячі та працює на команду, а внизу на ньому багато фолів. Плюс він забиває.

- Матч був товариським, але здалося, гра була доволі жорсткою...

- Просто ніхто не хотів поступатися. Усе було в рамках правил, без ударів нишком або в обличчя.

- Ярмоленка вирішили поберегти?

- Андрій виконав великий обсяг роботи, плюс пішла більш контактна боротьба, і я порахував, що він отримав достатньо ігрового часу.

- Чи можна сказати, що таким же складом "Динамо" буде грати на Суперкубок?

- Ні, ми дивимося поєднання. Відсотків на 80 ми визначилися по позиціях, також у нас ще може бути посилення, а конкретний склад будемо знати вже перед матчем.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер