Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Це було перше подібне тренування, але, сподіваюся, не останнє»

Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Це було перше подібне тренування, але, сподіваюся, не останнє»

- Олександре Миколайовичу, чому на сьогоднішньому тренуванні були відсутні Мбокані, Мораес?

- Мораес полетів до Сербії до лікаря, у нього проблеми з паховими кільцями. Під час паузи він проходить курс лікування. У Мбокані закінчився паспорт, він оформляє новий і буде в неділю. Решта гравців, за винятком збірників, у строю.

- Ці проблеми не завадять Жуніору взяти участь у найближчих матчах?

- Ні, це запобіжний захід для того, щоб уникнути хірургічного втручання. Він їздить до Сербії на процедури.

- Сьогодні було незвичайне тренування. спільне з командою U-17. Гравцям до душі такі тренування?

- Почали заняття юні хлопці скуто, хоч і поле хороше, і м'ячі - найновіші. Не так багато було гравців з першої команди, але хлопці спершу були трохи скуті. Але в процесі, коли вже почалися ігрові вправи, вони заспокоїлися і, гадаю, теж отримали задоволення від тренування.

- Для цих хлопців важливо відчувати, що вони на очах у тренерів першої команди?

- Звичайно! Я пам'ятаю, як колись сам був молодим футболістом, і знаю, що такі моменти запам'ятовуються надовго, якщо не на все життя. У нас це було перше подібне тренування, але, сподіваюся, не останнє. Будемо намагатися проводити їх якомога частіше.

- Який склад ви плануєте використовувати в матчі з «Олімпіком»?

- Завтра ми вже будемо тренуватися в іншому складі. Будемо розраховувати на тих гравців, які не викликані до збірних, а також гравців молодіжного складу, яких тренує Юрій Мороз. Завтра зберемося всі разом і будемо готуватися до найближчого матчу.

- Один із лідерів «Динамо» U-17, Вікентій Волошин, зізнався, що він відчував певне хвилювання, починаючи тренування під керівництвом головного тренера. Чи було хвилювання у вас?

- Та ні, Юрій Дмитрулін (старший тренер команди U-17) мене дуже добре підготував, тож я вже знав цих хлопців, до того ж, бачив їхні ігри. (сміючись) Можливо, у Романовича (Олега Лужного) хвилювання було, а у мене - ні.

- Яка користь від подібних тренувань?

- Це випускний рік, це ті хлопці, які вже наступного року переходять до U-19. Тому я впевнений, що такі тренування потрібні, в першу чергу, для них. Нехай футболістів першої команди сьогодні було небагато, але все одно в емоційному плані для хлопців з U-17 це хороший стимул.

- У цьому віці Андрій Шевченко вже робив свої перші кроки в основній команді. Хтось із цих хлопців у найближчій перспективі може досягти чогось подібного?

- Так, у цій віковій групі досить багато креативних хлопців, які люблять працювати з м'ячем. Як складеться їхня доля, залежить і від їхніх тренерів, і від директора академії. Хлопці дуже талановиті, недарма вони залучаються до юнацької збірної у своїй віковій категорії. Практично всі гравці перспективні. Подивимося, як усе складеться, але хотілося б на виході отримати і кількість, і якість.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер