Олександр ХАЦКЕВИЧ: «У Києві більше уваги приділимо атаці»

Олександр ХАЦКЕВИЧ: «У Києві більше уваги приділимо атаці»

- Гра залишила неоднозначні враження: з одного боку, це найгірший результат у нинішньому сезоні, з іншого – команда показала ледь не найкращий рух за останні матчі. Не жалкуєте, що затягнули із заміною Гармаша?

- Звичайно, неприємно пропускати вже на першій хвилині. Йде тиск збоку трибун, була припущена індивідуальна помилка у цьому епізоді. Але потім ми зрівняли рахунок, після чого арбітр цілком міг призначати пенальті в епізоді з Циганковим. При цьому стверджувати, що там стовідсотковий пенальті, не буду, оскільки поки не бачив цього моменту. У першому таймі була присутня певна невпевненість при контролі м’яча, віддали супернику середину поля.

Що стосується заміни Гармаша, то не хотілося її робити в першому таймі, але Денис не увійшов у гру на своїй позиції, перш за все у психологічному плані, тому в перерві замінили його.

- Здалося, що було певна розконцентрація на початку гри. Наскільки ключовим було питання виходу з оборони в атаку?

- Ми намагалися виходити в атаку через середній та короткий пас. «Аякс» атакував великими силами, й при втраті м’яча ми мали непогані шанси на вихід у контратаку. На жаль, Гармаш у центрі поля створював більшість саме для суперника, а вибивати м’яча на Бєсєдіна, коли під ним нікого немає, не було сенсу. У нас були непогані виходи з оборони в атаку, але це траплялося лише епізодично. У другому таймі можна було побачити, що все виходить, якщо дисципліновано діяти на полі та виконувати всі вимоги тренерського штабу.

До того ж у першому таймі наші захисники при флангових передачах чомусь тримали зони, а не грали персонально, через що ми пропустили третій м’яч. У перерві акцентували увагу хлопців на цьому в тому числі.

- Перший матч показав, що у «Аякса» також є слабкі сторони. У вас є віра, що ми зможемо пройти до групового турніру Ліги чемпіонів?

- Якщо абстрагуватися від результату, який поки 3:1 на користь «Аяксу», то, звичайно, є. У Києві ми більше уваги приділимо атаці, але при цьому не будемо забувати про оборону. Другий тайм сьогоднішнього матчу показав, що коли ми володіємо м’ячем, «Аякс» почувається некомфортно. Інша справа, що навіть за такого перебігу подій ми робили багато втрат. Тож у Києві буде зовсім інша гра, в якій усе й вирішиться.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер