Олександр ХАЦКЕВИЧ: «У плані руху все було на доволі хорошому рівні»

Олександр ХАЦКЕВИЧ: «У плані руху все було на доволі хорошому рівні»

- Олександре Миколайовичу, погода сьогодні зіпсувала ваш план на гру? Чи не думали у перерві про припинення матчу у зв'язку з погодними умовами?

- Та ні, поле справлялося з опадами, все було нормально, тож ми навіть не думали про те, щоб зупинити гру. Що стосується самої гри – зрозуміло, що під кінець збору накопичилася втома. Так, погодні умови, звичайно, вплинули на гру, в тому плані, що було багато технічного браку як при передачах, так і при прийомі м'яча. Десь не вистачало холоднокровності, контролю м'яча. Але в плані руху все було на доволі хорошому рівні.

- Ви вже тримаєте в голові основний склад на перші офіційні матчі сезону?

- Звичайно, у нас уже є в голові стартовий склад. Завтра у нас ще один матч, напевно, з найсильнішим суперником на зборах, достатньо кваліфікованою командою. Завтра ми вже побачимо, як проявлять себе ті хлопці, яких ми плануємо задіяти у грі за Суперкубок та перших матчах чемпіонату. На сьогоднішній день сформувалася обойма з 15-16 гравців, на яких буде основне навантаження у період із першого матчу, 15 липня, й до кінця серпня.

- Вас тішить результативність молодих форвардів?

- Видно, що у хлопців є бажання, ставлення хороше. Що стосується реалізації, сьогодні, скажімо, Бесєдін свій перший момент мав реалізовувати. Щоправда, потім він реалізував інші моменти. Трошки не пощастило сьогодні Дерлісу, він обстукав стійки та поперечини. Моменти створювалися, але удача була не на боці Дерліса.

- Олег Гусєв відіграв повний матч. Як оціните його фізичні кондиції?

- Ми бачили, що Олегу було дуже важко на початку зборів. Але він поступово додає у плані руху. Сьогодні він витримав більше ігрового часу. Потроху він повертається до тієї функціональної форми, яка була у нього раніше. І все одно, найголовніше для нього – відчути ігровий ритм після паузи.

- Гра у два форварди – експеримент чи базова тактична модель на сезон або, принаймні, на його старт?

- У цьому матчі ми цілеспрямовано готувалися грати у два форварди. Але все одно у них було завдання допомагати опорним півзахисникам при обороні. Звичайно, це не завжди вдавалося, зрозуміло, що вони більше налаштовані на атаку, ніж на оборону. Але є завдання на гру, вони намагалися його виконувати в тій мірі, в якій вони можуть.

- Перший матч за час збору провів Мораєс. Як оціните його форму?

- Видно, що він скучив за грою, вийшов на поле з великим бажанням. Лише матчі покажуть, у якому він стані. На жаль, у нього ще є дискваліфікація, але, думаю, що до матчів кваліфікації Ліги чемпіонів він буде готовий.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер