Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Усі чудово розуміють значимість завтрашнього матчу»

Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Усі чудово розуміють значимість завтрашнього матчу»

- Чи готувалися ви заздалегідь до штучного поля?

- Ні, на синтетиці ми не тренувалися, лише сьогодні випробуємо це поле.

- Рік тому «Шахтар», вигравши перший домашній матч, тут, у Берні, поступився та не пройшов далі. Як ви готували свою команду психологічно?

- За рік багато чого змінилося. Готувалися, як зазвичай перед усіма іграми, - були й теоретичні заняття, й тактичні заняття, одне з них буквально вчора. Моделювали нашу завтрашню гру. Розуміємо, що як супернику, так і нам буде доволі важко.

- Які висновки зробили з попередньої гри? Який план бою на завтра, й чи всі гравці у строю?

- Спиралися на домашню гру, показали хлопцям, де в нас були проблеми, й ті моменти, які хотіли бачити від них у першому матчі. Що буде завтра - поки не можу сказати, адже ще потрібно визначитися з основним складом. У нас є деякі кадрові проблеми. Після теоретичного заняття я сказав футболістам, що вони вже зараз мають перевірити себе й те, хто готовий завтра грати на 100%. Після сьогоднішнього тренування та завтрашнього медобстеження будемо знати, хто в якому стані.

- Ви не взяли на матч Мораеса, з якої причини?

- Насправді, у нього проблеми з паховими кільцями, вчора ми розмовляли - після наради з лікарями він сказав, що йому знадобиться ще близько 10-ти днів на реабілітацію.

- Під проблемами зі стартовим складом ви маєте на увазі Сидорчука та Хачеріді?

- Так, інших побоювань у мене, на щастя, немає. Дай Боже, щоб і сьогодні нічого не сталося. А ці хлопці мають себе перевірити та сказати, чи готові вони завтра грати.

- «Янг Бойз» дуже змінився після матчу в Києві, завдавав багато ударів у попередньому матчі чемпіонату Швейцарії з «Грассхоперром», забив 4 м'ячі. Які сильні якості суперника помітили ви?

- Ми теж змінили склад, була ротація. У складі «Янг Бойз» вийшло чотири нових футболісти, але сама тактична схема, структура та побудова гри не змінилися. Ви бачили двох центральних нападників та доволі швидких, я бачив взагалі чотирьох, особливо на початку гри. Три м'ячі вони забили після швидкого переходу з оборони до атаки.

- Один із голів був схожий на м'яч, який швейцарці забили в Києві...

- Сьогодні ми показали хлопцям усі необхідні моменти, які мали місце в поєдинку з «Грассхоперром», зокрема, за рахунок чого команда добре грала та досягла результату.

- Ви грали проти швейцарських команд, чим вони відрізняються від представників інших країн?

- Мені пригадується матч збірної Білорусі, коли тренер назвав склад, навівши зріст кожного гравця, натякаючи на те, що ми їх просто «порвемо». А ми до 15-ї хвилині програвали 0:2 і в перерві питали тренера, що робити. Тож, до всього потрібно готуватися грунтовно. На полі все вирішують самовіддача та настрій. Усе буде залежати від психологічного стану нашої команди.

- Сьогодні річниця від дня смерті Валентина Белькевича, нагадайте про це вашим підопічним, нехай вийдуть на гру з таким же настроєм, бажанням та самовіддачею, як свого часу грав Белькевич.

- Учора і тренери, і гравці команди були на кладовищі - хтось раніше, хтось пізніше. Вони знають, хто такий Валентин Белькевич, яким він був футболістом та капітаном. Тож зайвий раз казати та нагадувати про це необов'язково - всі й так чудово розуміють значимість завтрашнього матчу.

- Завтра - ваш перший виїзний матч у Лізі чемпіонів, які емоції відчуваєте - більше оптимізму чи переживань?

- У цьому році в мене багато дебютів (посміхається). Дай Бог, щоб завтра на виїзді був такий же дебют, як і в Києві.

- Ви вже визначилися з воротарською позицією на завтрашній матч? Хто буде рятувати?

- Воротар і грає у воротах для того, щоб рятувати. Хто займе місце в рамці завтра, визначимося в день гри.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер