Олександр Мелащенко: «Офіційні матчі покажуть, хто як готувався на зборах»

Олександр Мелащенко: «Офіційні  матчі покажуть, хто як готувався на зборах»

- Думаю,  що про те, у якому стані «Динамо» підійшло до нового сезону, як підготувалося на зборах, навіть після матчу за Суперкубок України, говорити зарано Це стосується і «Шахтаря». А щодо моїх очікувань, то хочеться побачити якомога більше видовищних, красивих та яскравих матчів з великою кількістю забитих м’ячів – це те, що найбільше подобається уболівальникам. Також важливо, щоб у складі команд грало якомога більше своїх вихованців, молодих гравців. Тоді у тренерів збірних України буде більший вибір виконавців. А ще сподіваюся на перемоги наших клубів на євроарені.

- Минулого сезону «Ворскла» посіла третє місце у чемпіонаті України, на який результат, на вашу думку, ця команда може претендувати цього року?

- Насамперед, полтавці отримають досвід виступів на євроарені. Добре, що вони встигнуть зіграти кілька матчів у чемпіонаті, що дозволить їм підійти до міжнародних поєдинків у ігровому тонусі та, як-то кажуть, «на ходу». Подивимося, хто з суперників їм попадеться під час жеребкування. А хто як готувався на зборах, покажуть лише ігри чемпіонату Кожна з команд намагається будувати свій тренувальний процес відповідно до власних завдань, щоб бути якнайкраще готовою і функціонально, і тактично. А також підбирає гравців згідно свого бачення та можливостей. Змагальна ж частина вже розставить усе на свої місця.

- Матч «Динамо» - «Ворскла» пройде за порожніх трибун. Чи це не завадить командам відчути офіційний статус поєдинку?

- Звісно, футболістам завжди приємніше грати за повних трибун, у присутності великої кількості уболівальників. На жаль, із рішенням провести зустріч бкз глядачів доведеться змиритися. Але не думаю, що через це втратить видовищність. Із самого початку чемпіонату командам потрібні очки, і кожна з першого туру намагатимется набирати їх якомога більше, щоб опинитися вище у турнірній таблиці та не шкодувати за втраченим пізніше.

- Матчі з «Ворсклою» традиційно складаються для «Динамо» непросто, майбутня зустріч  не стане винятком?

- Легко точно не буде. Пам’ятаєте, коли «Ворскла» перемогла 2:0, і обидва м’ячі забив Коломоєць? «Ворскла» непростий суперник для «Динамо».. Вибір стартового складу за тренерами, але після гри із «Шахтарем» за Суперкубок можна припустити, що будуть зміни. У будь-якому випадку буде ціаво бій.

- Ви, як тренер команди U-21, слідкуєте за молодими  гравцями «Динамо» та «Ворскли»?

- Конкретні прізвища я б називати не хотів. Звертаємо увагу на багатьох хлопців. Але до офіційних ігор ще є час, тому говорити про когось конкретно ми не будемо. Будь-який гравець за два-три тижні до поєдинків може «вистрілити». Кожен, хто буде демонструвати рівень, що відповідатиме рівню збірної, привертатиме увагу усього нашого тренерського штабу.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер