Олександр Шовковський: «Рішення пробити пенальті прийняв сам»

Олександр Шовковський: «Рішення пробити пенальті прийняв сам»

По завершенні двобою Суперкубку України основна увага представників мас-медіа була сконцентрована на голкіпері київського "Динамо" Олександрові Шовковському. Ветеран став героєм суботнього двобою сильніших команд країни, чудово відстояв на лінії воріт, а в серії післяматчевих пенальті поставив переможну крапку.

- Сьогоднішня перемога - заслуга усієї команди, - говорить Олександр. - Хлопці зробили все можливе, а мені судилося поставити переможну крапку.

- Суперкубок для "Динамо" - шоу, спаринг, серйозна гра?
- Будь-яка гра для "Динамо" - тест на профпридатність. Я б не став казати, що це була надзвичайна гра, але, тим не менш, будь-яка гра з "Шахтарем", нашим принциповим суперником, не може бути рядовою. Не став би казати, що Суперкубок для нас був надважливий. Але, з іншого боку, ця гра забрала в нас зайві дні відпочинку і змусила форсувати підготовку до офіційних ігор. Добре, що все успішно завершилось.

- Олександре, ти справжній майстер по відбиттю пенальті. Дієш за ситуацією?
- Безумовно, ситуація має для мене величезне значення. Намагаюсь дізнатися сильні і слабкі боки кожного гравця, що пробиває і лише потім приймаю рішення.

- Певно знав, що Тимощук буде пробивати центром?
- Я відчув це, так як я знав.

- Вперше в професійній кар'єрі ті наважився пробити пенальті. Відпрацьовував цей елемент на тренуваннях?
- Пам'ятаю, як ще в дитячому футболі забив два пенальті, але після цього до "точки" не підходив. На тренуваннях більше уваги приділяю відбиттю одинадцятиметрових (сміється, - прим. авт.).

- Для пробиття десятого пенальті залишався польовий гравець. Як думаєш, чому саме тобі довірили поставити переможну крапку?
- Це була моя ініціатива. Відбивши пенальті, я взяв м'яч і підійшов до точки. Був упевнений, що не підведу команду.

- Можливо, станеш після цього штатним пенальтистом?
- Ні, кожний має займатися своєю справою. Але, якщо ніхто не піде бити, до точки піду я.

Матеріал сайту Олександра Шовковського

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер