Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: «Ми розуміємо, що якщо посядемо 1-е місце – знову напряму потрапимо до Ліги чемпіонів»

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: «Ми розуміємо, що якщо посядемо 1-е місце – знову напряму потрапимо до Ліги чемпіонів»

- Дійсно, останнім часом нам достатньо складно грати із «Зорею». Проте сьогодні у нас була перевага у володінні м'ячем, ми створили достатньо багато моментів для взяття воріт, але відзначитися вийшло лише одного разу. У луганчан дуже організована команда, яка грає компактно, тому нам і було важко.

- Гра була жорсткою чи більше грубою?

- Жорсткою, принциповою, але я не можу сказати, що вона була грубою. Це нормально для команд, які ставлять високі турнірні цілі й намагаються їх вирішити.

- Як можете охарактеризувати психологічний стан «Динамо» після вильоту з Ліги чемпіонів?

- На жаль, ми завершили свій виступ у найпрестижнішому клубному турнірі, програвши в одному таймі з чотирьох, першому, але саме він і став вирішальним. Футбол не вибачає помилок, а ми їх занадто часто припускалися. У підсумку клас суперника не дозволив нам виправити помилки. Тепер ми сконцентровані на грі в чемпіонаті України та Кубку. Ми розуміємо, що якщо посядемо перше місце – знову напряму потрапимо до Ліги чемпіонів. Ще один важливий момент – підготовка до наступної першості. Багато футболістів поїдуть до таборів своїх збірних під час Євро-2016. Невідомо, коли й на якому етапі вони завершать виступи й у якому стані повернуться до розташування команди. Ми маємо подарувати нашим уболівальникам виступ у Лізі чемпіонів, тому потрібно туди виходити напряму, посівши перше місце в чемпіонаті.

- Як ви оціните невиклик до збірної України футболістів, які виступають у чемпіонаті Росії?

- Не думаю, що мені потрібно коментувати цю інформацію. Я не приховував ніколи, що в мене патріотичні погляди, але я не маю права когось засуджувати. Кожен робить так, як вважає за потрібне. У кожного своє життя та свій шлях, який він сам хоче подолати. Кожен несе відповідальність за свою долю. Я не хочу брати на себе відповідальність та щось коментувати, не знаючи, чим живе та дихає та чи інша людина, що у неї на думці, як вона себе почуває. Це особиста справа кожного. Якщо казати особисто про мене, я би до Росії не поїхав.

* фото В.Раснер

Copyright © 2016 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер