Олександр ШОВКОВСЬКИЙ – новий рекордсмен «Динамо» (Київ) за кількістю проведених матчів! + ВІДЕО

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ – новий рекордсмен «Динамо» (Київ) за кількістю проведених матчів! + ВІДЕО

Капітан «біло-синіх» Олександр Шовковський вийшов на поле в рідних динамівських кольорах у 582-й раз, побивши тим самим попереднє досягнення, що належало Олегу Блохіну. 

582 поєдинки нового рекордсмена включили в себе 390 ігор у чемпіонатах країни, 57 у Кубку України, 7 у Суперкубку України та 128 в єврокубках. 

Після поєдинку він прокоментував це досягнення і оцінив гру:

- Початок матчу був досить нервовим, але при цьому в першому таймі у нас було стільки моментів... Реалізуй ми хоча б половину, відчували б себе комфортно до перерви. Але не завжди все відбувається, як ми хочемо. Ми граємо проти суперника, який також ставить якісь завдання. В цілому, вважаю, гру ми провели впевнено, планомірно розхитували оборону суперника, і в кінцевому підсумку домоглися бажаного результату.

- У першому таймі Кравець не використовував багато моментів, ви підтримали його в перерві?

- Якби він багато помилявся, запоров моменти, не виконував потрібний обсяг роботи, йому б можна було пред'явити якісь претензії. А за самовіддачу, за бажання, за його роботу на полі ми можемо йому тільки подякувати. Так, йому не вдавалося поставити крапку в завершальній стадії, але те, про що ми домовлялися, він виконав на 100%. Тож, повторюся, за цю гру його можна тільки подякувати. Так, не вдалося втілити свою майстерність в забиті м'ячі в сьогоднішній грі, але буде наступний матч, в якому він обов'язково заб'є.

- Артем сильно переймається?

- Безумовно, я впевнений в цьому. Але він командний гравець. Виграє і програє вся команда, для нас не так важливо, хто поставить крапку в атаці, головне - щоб гол в принципі відбувся, і ми перемогли.

- Для вас було важливо в цьому ювілейному матчі зіграти «на нуль»?

- Ні, для мене було важливим перемогти і вирішити стратегічне завдання виходу з групи.

- Чи стежите ви за тим, скільки матчів зіграли, і скільки залишилося до рекорду?

- Ні, лише перед минулим поєдинком в Запоріжжі я дізнався про те, що наступна гра може стати для мене особливою.

- Яке це відчувати себе «номер один» у «Динамо» за кількістю зіграних матчів?

- Протягом 20-ти років? (посміхається). Я перевершив Олега Блохіна? Насправді, для мене нічого не змінилося.

- У Лізі Європи вже можна розслабитися?

- Для нас кожна гра важлива. У нас є своє обличчя, ім'я, і ми не можемо собі дозволити вийти на матч, абияк. Це моя думка, так я сприймаю футбол. Можливо, завдяки цьому, у свої неповні сорок років ще продовжую грати і завжди ставлю перед собою тільки максимальні завдання. Вважаю, проблема найчастіше криється в голові, у відношенні. Хтось у тридцять два вважає себе ветераном, а хтось у сорок років відчуває себе молодим.

- «Динамо» вийшло у плей-офф, головне завдання на осінь виконана?

- Ще ні, нам належить провести ще дві гри в чемпіонаті України.

Вітаємо нашого нестаріючого голкіпера й бажаємо зіграти ще не один матч за клуб, якому він присвячує всі ігрові роки своєї блискучої кар'єри!

* фото В.Раснер

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер