Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: «Якщо станемо чемпіонами в наступному турі – чудово!»

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: «Якщо станемо чемпіонами в наступному турі – чудово!»

- Це був матч, в якому ми здобули перемогу, заробили три очки та продовжуємо впевнено рухатися до нашого 14-го чемпіонства.

- Що ви можете порадити Юрію Паньківу, який сьогодні пропустив 6 м'ячів?

- Йому, в першу чергу, потрібно проаналізувати помилки, акцентуючи увагу виключно на них. Усі припускаються помилок, без них не буває, але головне бути психологічно впевненим у собі. Йому довірили місце у воротах не просто так, а тому що сильніший на даний момент, грає впевнено. Те, що сьогодні сталося, можна вважати непорозумінням, але важливо зрозуміти причини, чому так сталося, що було зроблено не так. Йому потрібно розібратися, чому м'яч із рук випадав у деяких моментах, чому була присутня певна знервованість під час гри, можливо, його турбують якісь думки, щось турбує. Із цим усім потрібно розбиратися, адже є причина, а є – наслідок. Потрібно це чітко розуміти та працювати далі. Але це вже сталося, як казав один тренер: «Краще одного разу 0:6, ніж шість разів по 0:1».

- Останнім часом ви постійно виграєте у «Металурга» з розгромним рахунком. Вимальовується тенденція...

- Головне, щоб вона тривала й надалі. Це футбол, таке іноді трапляється, потрібно вміти виходити з подібних ситуацій. Донеччанам потрібно в наступних іграх показувати, що те, що сталося, – просто непорозуміння через певні обставини.

- Наступний матч може стати для «Динамо» чемпіонським...

- У наступній грі ми зможемо заробити три очки. Ми вже домовилися, що в кожному матчі ставимо лише максимальні завдання. Потрібно налаштовуватися на суперника, аналізувати його дії, показати свій рівень гри, радувати своїх уболівальників, доводячи, що протягом усього сезону ми боролися, щоб стати чемпіонами. Якщо це станеться в наступному турі – чудово! Безумовно, ми будемо налаштовуватися на гру з одним із лідерів чемпіонату, команду, яка показує хороший футбол, грає у півфіналі Ліги Європи... Бажаю їм успіху в матчі-відповіді проти «Наполі». Незалежно від турніру та суперника, ми налаштовуємося лише на перемогу!

- Уболівальники заслужили на святкування чемпіонства вже після найближчої гри з «Дніпром»?

- Уболівальники заслужили, щоб ми цього року святкували чемпіонство в будь-якому разі!

* фото В.Раснер

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер