Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: «Із «Чорноморцем» завжди непрості ігри»

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: «Із «Чорноморцем» завжди непрості ігри»

- Завжди, коли були якісь питання, коли вболівальники нам дорікали, на щось намагалися звернути увагу, я відкритий для спілкування. Тож нехай не соромляться та продовжують і надалі питати все, що їх цікавить.

- Наскільки подібні зустрічі допоможуть у майбутньому уникнути того, що вболівальники будуть вибігати на поле, ламати ворота?..

- Не думаю, що саме такі заходи зможуть якось вплинути на це. Але, в будь-якому випадку, безумовно, необхідно проводити якусь роботу. Адже коли ми виходимо на поле, нам приємно грати перед заповненими трибунами. Але якщо відбуваються якісь події, іноді самому стає страшно. Часом я брав участь у тому, що виникало за футбольним полем, і, дійсно, було не по собі, хоча розумієш та усвідомлюєш те, що все, що відбувається на футбольному полі, робиться для тих людей, які зібралися на трибунах. Вони також мають розуміти, для того, щоб у них був доступ до видовища під назвою футбол, вони також мають створити відповідні умови. У нас уже було не одне попередження, сподіваюся, в майбутньому буде знайдено порозуміння між уболівальниками, глядачами, футболістами та органами правопорядку на стадіоні.

- Критика не ображає?

- Критика від критики відрізняється. Емоційні висловлювання можуть нести не зовсім правильну інформацію. А справжню критику потрібно вміти сприймати.

- Тренування за присутності ultras незвичне для вас явище? Це мотивує?

- У нас триває планова підготовка до найближчої гри з «Чорноморцем», тренування проходить у звичайному режимі. Через ігри ми готуємося до старту в Лізі чемпіонів. Але в будь-якому випадку команда грає так, як тренується. Не можна у тренувальному процесі поводитися розслаблено, а в офіційній грі бути зібраним, мотивованим, провести її з бажанням та повною самовіддачею. Так не буває. Усе, що ми відпрацьовуємо у тренувальному процесі, переноситься на гру. Як ти поводишся на тренуванні, там саме будеш і грати. Це вже давно доведено.



- У попередньому турі «Чорноморець» вів 2:0 по ходу поєдинку з «Дніпром». Нам також варто очікувати від них сюрпризів?

- У нас завжди були непрості ігри з «Чорноморцем». Протистояння завжди жорсткі й, думаю, майбутня гра не стане винятком. Але нам потрібно враховувати сильні якості нашого суперника й виконати ту тактику та стратегію на гру, яка буде запропонована тренерським штабом. У цьому випадку, я впевнений, нам усе вдасться.

- У матчі не зможуть взяти участь Сильва, Хачеріді, Драгович. Спостерігаються проблеми в захисті?

- У нас достатня кількість гравців, які зможуть заповнити цю прогалину.

- Уже встигли познайомитися з новачком Гонсалесом?

- Я його бачив, але ще з ним не тренувався. А на якій позиції йому грати, де він принесе більше користі команді, – визначатиме головний тренер, це його прерогатива.

- Гонсалес підсилить команду?

- Думаю, гравців, які можуть послабити «Динамо», до команди не запрошують.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер