Олександр СИТНИК та Владислав ВАНАТ – про розгром «Зміни-Оболонь» (U-15)

Олександр СИТНИК та Владислав ВАНАТ – про розгром «Зміни-Оболонь» (U-15)

- Початок матчу був дещо нервовим, до того ж зіграли свою роль погодні умови й поле не дуже хорошої якості. Поки ми підлаштовувалися під усе це, була більш-менш рівна гра. Загалом, потім хлопці адаптувалися, взяли м'яч під свій контроль. Фактично гра була до першого гола, після чого суперник розкрився, що дозволило нам забити ще двічі.

- Окрім епізоду в першому таймі, коли нападник суперників пробивав через себе, «Зміна-Оболонь» більше нічого не створила біля наших воріт…

- Ми дуже добре знаємо цю команду за матчами в чемпіонаті Києва. Розуміли, що «пивовари» грають на контратаках, за рахунок довгих передач, завдяки чому на початку матчу створювали певний тиск на нашу оборону. А в тому конкретному епізоді, про який ви згадали, не порозумілися наші захисники, оскільки був невеликий рикошет, і не встигнули заблокувати удар. Ще раз повторюся, це стартовий матч, і, звичайно ж, хотілося би побачити більш якісну гру від своїх футболістів, але видно було, що присутнє певне хвилювання. Будемо сподіватися, що ця перемога додасть їм більше упевненості у власних силах.

- Чи мали якісь кадрові труднощі перед цим матчем?

- Сьогоднішній матч через вилучення ще в регулярному чемпіонаті пропускав основний лівий захисник Емере, і, загалом, це була єдина втрата у нас. Усі інші хлопці в строю, а стартовий склад ми визначаємо безпосередньо в день гри, залежно від суперника. Матчів у нас тут буде багато, завтра вже поєдинок із «Карпатами», в якому нам так само потрібна лише перемога, тому будемо думати, можливо, десь освіжати гру. Думаю, у фінальному турнірі матимуть змогу зіграти всі футболісти.

- Найкращий бомбардир регулярного чемпіонату Владислав Ванат сьогодні віддав гольову передачу та забив один м’яч, таким чином виправдавши роль лідера команди…

- Я хлопцям завжди кажу, що вони всі мають бути лідерами. Завдання нападника – забивати, захисника – не дозволяти цього робити суперникам, півзахисника – створювати моменти біля чужих воріт та тримати суперників подалі від своїх. Вони поки що діти, й кожен у собі має виховувати лідерські якості, що дуже важливо на майбутнє. Тому мені не хотілося би, щоб наша команда залежала від двох-трьох футболістів, а щоб кожен із гравців робив свій внесок у результат команди.

* * *

Нападник «Динамо» Владислав Ванат, який став найкращим бомбардиром у регулярному чемпіонаті ДЮФЛУ, у першому матчі фінального турніру, проти «Зміни-Оболонь» (3:0) відзначився забитим м’ячем та віддав гольову передачу.

- На таких турнірах хвилювання присутнє завжди. Усі команди борються за перемогу, а, виходячи в матчах проти київського «Динамо», у суперників завжди подвійна мотивація. Щоправда, «Зміна-Оболонь» фактично нічого не створила сьогодні, ми же активно діяли на чужій половині поля, пресингували суперника, про що домовлялися з тренерами перед матчем, що в підсумку й принесло результат.

Враховуючи те, що минулого року нам не вдалося виграти чемпіонство у своєму віці, на нинішній фінальний турнір мотивація позамежна. Серйозно налаштовуємося на кожний поєдинок, хочемо виграти всі матчі та стати найсильнішою командою. «Шахтар» із «Карпатами» зіграли внічию в паралельному матчі? Це не має хвилювати нас, ми повинні відповідати за власну гру. Добре, що той матч переможця не виявив, але обидві команди сильні, тож вони ще поборються за вихід із групи.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер