Олександру Андрієвському – 30! Вітаємо!

Олександру Андрієвському – 30! Вітаємо!

Сьогодні своє 30-річчя святкує півзахисник київського «Динамо» Олександр Андрієвський. 

Олександр народився у Києві. У семирічному віці потрапив до ДЮФШ «Динамо», де навчався протягом семи років. Встигнувши провести за «Динамо» лише один матч в ДЮФЛУ, перейшов до київської ДЮСШ «Атлет», де робив свої перші роки у футболі в шестирічному віці. В 15 років переїхав до Харкова, до академії «Металіста», ставши одним із найталановитіших її випускників.

З 2011 року Олександр – лідер молодіжного складу «Металіста». На дорослому рівні дебютував 10 травня 2012 року у грі УПЛ проти «Ворскли». Втім, у «Металісті» Андрієвський так і не став гравцем основи через ставку клубу на легіонерів. По завершенні контракту з харків’янами у березні 2015 року Олександр повернувся до рідного «Динамо». У складі основної команди киян Андрієвський дебютував у контрольному поєдинку «Динамо» - «Ворскла» 27 березня 2015 року, а 20 травня того ж року зіграв перший офіційний матч за «біло-синіх» - у півфіналі Кубка України проти луганської «Зорі».

Після кількох оренд Олександр закріпився у рідному клубі, а зараз він є одним із важливих та найдосвідченіших гравців основного складу, з’являвся на полі з капітанською пов’язкою. Вболівальники шанують півзахисника за його відмінне бачення поля, чудові асистентські навички та відмінний удар з будь-якої позиції. Разом із киянами двічі вигравав чемпіонат та Кубок України, тричі Суперкубок України. У 2017 році дебютував у складі національної збірної у товариському матчі зі Словаччиною. 

Футбольний клуб «Динамо» вітає Олександра з ювілеєм! Бажаємо іменинникові міцного здоров’я, спортивного довголіття, сімейного щастя, нових перемог як на футбольному полі, так і за його межами! 

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер