Олександру Липенку - 80! Наші вітання

Олександру Липенку - 80! Наші вітання

Сьогодні 80-річний ювілей відзначає Заслужений журналіст України Олександр Липенко!

Захоплення футболом зародилося у Олександра Анатолійовича ще з дитинства, як і любов до київського "Динамо". Зростаючи в Києві, він навчався у динамівській академії та виступав на позиції голкіпера в юнацькій команді "Динамо", у складі якої вперше в історії став чемпіоном СРСР в 1960 році - "біло-сині" тоді здолали в фіналі московський "Спартак".

Пізніше Олександр Липенко розпочав займатися регбі, отримав звання майстра спорту та став п'ятиразовим чемпіоном України у складі київського "Авіатора", а також срібним призером першості СРСР.

Після завершення активної ігрової кар'єри Олександр Анатолійович продовжив зв'язок зі спортом в іншому амплуа - спортивного журналіста, здобувши фахову перекладацьку освіту. За свою блискучу роботу та непересічний внесок в розвиток українського спорту Липенко був нагороджений найвищою журналістською відзнакою "Золоте перо" та званням "Заслужений журналіст України".

У день 80-річчя ювіляра привітав президент ФК "Динамо" Київ Ігор Суркіс.

***

Вельмишановний Олександре Анатолійовичу!

З нагоди Вашого ювілею прийміть від усієї динамівської родини та від мене особисто найщиріші вітання та побажання миру та злагоди, міцного здоров'я, благополуччя в родинному колі, невичерпних ідей і нев'янучої енергії.

Працьовитість, принциповість, інтелігентність, сила духу та вроджений багатогранний талант - це ті головні риси, якими Господь щедро наділив Вас для шляхетної справи, якій ви присвятили всього себе - популяризації українського футболу та київського "Динамо". Про Ваш унікальний внесок свідчать численні державні нагороди та звання заслуженого журналіста України, однак найбільше - повага та шана аудиторії.

Ваше динамівське серце б'ється в унісон зі здобутками та перемогами команди, а легендарний стадіон "Динамо" імені Валерія Лобановського завжди радо приймає Вас, адже саме там ви провели сотні днів і вечорів із мікрофоном біля краю футбольного поля, занурюючи глядачів у неповторну атмосферу спортивного свята.

Дякую Вам за безкорисливе, самовіддане служіння спорту №1 та зерна любові до нашого рідного клубу, які ви протягом багатьох десятиліть засіваєте в серцях уболівальників. Для поколінь динамівських фанів ви стали одним із невід'ємних символів нашого клубу, багаторічним голосом київського "Динамо" та провідником до багатої історії "біло-синіх". Ваш надзвичайний досвід, високий інтелект і благородні людські якості виховують нові покоління спортивних журналістів і слугують безмежною криницею знань для шанувальників футболу та київського "Динамо".

Бажаю Вам творчої наснаги, вдячних слухачів і учнів та лише позитивних емоцій від гри улюбленої команди, без якої, у тому числі завдячуючи Вам, неможливо уявити Київ! Многая та благая літа!

З повагою, 

Президент ФК "Динамо" Київ

Ігор Суркіс

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер