Олександру Заварову - 61. Вітаємо!

Олександру Заварову - 61. Вітаємо!

Сьогодні свій День народження відзначає легендарний гравець «Динамо» Олександр Заваров - атакувальний півзахисник «біло-синіх», справжній майстер своєї справи, людина, яка золотими літерами вписала своє ім'я в історію українського футболу.

За «біло-синіх» Заваров виступав із 1983 до 1988 року, після чого перейшов до туринського «Ювентуса». У складі «Динамо» він двічі став чемпіоном СРСР, двічі володарем Кубка та Суперкубка СРСР, здобув разом із командою європейський трофей – Кубок володарів Кубків УЄФА у 1986 році.

Внесок Заварова в європейський тріумф динамівців важко переоцінити. Він став найкращим бомбардиром турніру, а в пам'яті відданих уболівальників назавжди залишився його гол у фіналі Кубка володарів кубків у ворота мадридського «Атлетико».

Його грою захоплювалися мільйони уболівальників, яких він вражав невловимим фінтами та непередбачуваним передачами. Талант, помножений на бійцівський характер, дозволив йому досягти у спорті неймовірних висот.

Олександра Заварова було визнано найкращим футболістом 1986 року в СРСР та Україні. Чотири роки поспіль, з 1986 по 1989 роки, він номінувався журналом France Football на звання найкращого футболіста Європи.
У складі збірної СРСР Олександр Заваров узяв участь у двох чемпіонатах світу (1986, 1990), а найбільшого успіху досяг на чемпіонаті Європи 1988 року, ставши срібним призером.

Своє глибоке розуміння футболу Олександр Анатолійович продовжив демонструвати й після того, як перейшов на тренерську діяльність. Зі своїми підопічними він ділився безцінним досвідом, коли працював на клубному рівні та в національній збірній. А зараз досвід Олександра Заварова допомагає ефективній роботі селекційної служби київського «Динамо».

Щиро вітаємо Олександра Анатолійовича з Днем народження, бажаємо, насамперед, якнайшвидшого миру у нашій країні та повернення до нормального, звичного життя, а також міцного здоров’я, щастя, добробуту, позитивних емоцій, наснаги, бадьорості, побільше радісних подій сімейного затишку та тепла! Нехай натхнення допомагає вам надалі плідно працювати на благо рідного клубу, який віддячуватиме вам перемогами.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер