Олександру Заварову - 62. Вітаємо!

Олександру Заварову - 62. Вітаємо!

Сьогодні, 26 квітня, свій 62-й День народження відзначає легендарний атакувальний хавбек «Динамо» Олександр Заваров - людина, яка творила з м'ячем дива. Саме заради таких, як Заваров, люди заповнюють стадіони. Його магічною роботою з м'ячем захоплювалися всі, хто бодай раз бачив її наживо.

За «біло-синіх» Заваров виступав із 1983 до 1988 року, після чого перейшов до туринського «Ювентуса», а згодом пограв і у французькому «Нансі», де також став легендою. У складі «Динамо» він двічі став чемпіоном СРСР, ще по 2 рази - володарем Кубка та Суперкубка СРСР, здобув разом із командою європейський трофей – Кубок володарів Кубків УЄФА у 1986 році.

Заваров став найкращим бомбардиром переможного для нашої команди Кубку Кубків 1986 року, зокрема, відзначившись у воротах «Атлетіко» головою після шикарної комбінації команди Валерія Лобановського.

Олександра Заварова було визнано найкращим футболістом 1986 року в СРСР та Україні. Чотири роки поспіль, з 1986 по 1989 роки, він номінувався журналом France Football на звання найкращого футболіста Європи. Його гру було визнано в усьому світі.

У складі збірної СРСР Олександр Заваров узяв участь у двох чемпіонатах світу (1986, 1990), а на чемпіонаті Європи 1988 року виграв із командою, здебільшого складеної з динамівців, срібло.

Після завершення ігрової кар'єри Олександр Анатолійович працював на тренерський ниві.

Щиро вітаємо Олександра Заварова і бажаємо якнайшвидшої Перемоги та миру на рідній землі, перемог Динамо, а також родинного й людського щастя і міцного здоров'я! Дякуємо за внесок в історію нашого великого клубу!

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер