Олексій Дроценко – про матч в Одесі та підсумки половини сезону

Олексій Дроценко – про матч в Одесі та підсумки половини сезону

Старший тренер випускного класу U17 динамівської академії Олексій Дроценко розповів про підсумки участі команди в Першій лізі ДЮФЛУ U19 в половині сезону.

- Команда завершила половину сезону в новому для вас турнірі. Якісь підсумки можна вже зробити – для чого це було і наскільки це виявився вдалий експеримент?

- Ця команда створювалась для того щоб гравці команди Ігоря Костюка, першої команди U19, які не мають ігрової практики, у цій команді отримували ігровий час і відновлювались після травм, а наші хлопці щоб вже грали зі старшими і отримували досвід для того щоб в наступному році при переході в U19 для них гра зі старшими хлопцями не була такою дивовижною.

Якщо підводити підсумки, мабуть, не всі ігри пройшли на тому рівні, на якому ми хотіли. Але ці ігри зі старшими дають хлопцям стимул для того щоб працювати далі, і вони бачать, що U19 і U17 – це два різні турніри і два різні рівні, тому тут треба все робити швидше, тут хлопці старші, тут нема часу для того щоб вони довго думали на футбольному полі. Треба приймати швидкі рішення, і в фізичному плані теж треба бути готовими до того, що грати зі старшими це складно. Ми. скажемо так. Не заганяємо хлопців. щоб вони грали по дві гри на тиждень для того щоб був якийсь результат. Ми даємо всім пограти, комусь в U17, комусь в U19, проводимо ротацію, тож всі мають ігровий тонус та ігрову практику.

Так, сьогодні гра була на такому, можна сказати, не дуже доброму полі, але якщо відкинути якісь там відскоки та якийсь технічний брак, якого на такому полі повинно було би бути багато, хлопці намагалися грати в футбол через передачі, робили комбінації, награвали ті моменти, які ми виконуємо на тренуваннях. Тому це для них така ж практика, ми не дивимось на нашого суперника чи на поле, ми виходимо і за будь-яких умов граємо в той футбол, який ми тренуємо і який ми хочемо бачити.

Зараз ми трошки даємо хлопцям часу відпочинок, канікули триватимуть 4-5 днів. Потім зберемось, і у нас є можливість взяти участь у кількох турнірах. Якщо ми всі питання вирішимо, то поїдемо десь на турнір чи проведемо турнір у Києві. Якщо цього не станеться, будемо працювати на тренуваннях. Нам є, над чим працювати, зокрема над індивідуальними помилками, які є у хлопців, для того щоб вони за цей період ці помилки виправили і додали в технічному плані. Крім цього, будемо грати раз на тиждень з командами U19 для того щоб хлопці були в тонусі, і була ігрова практика, щоб не тільки тренуватися, а в кінці тижня зіграти і подивитися, що ми за тиждень зробили і яка з цього користь. 

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер