Олексій Дроценко: «Участь у 1-й лізі корисна і для U19, і для U17»

Олексій Дроценко: «Участь у 1-й лізі корисна і для U19, і для U17»

Старший тренер академічної групи «Динамо», гравці якої виступають у Першій лізі U19 ДЮФЛ, Олексій Дроценко прокоментував гру проти команди ДЮСШ-26, яка завершилася перемогою динамівців з рахунком 6:0, а також переможний матч «Динамо» U17 з «Шахтарем» у рамках ДЮФЛУ (2:0).

- За тиждень ваші підопічні провели два матчі. Склалося враження, що гра у рамках ДЮФЛУ була важчою, аніж сьогоднішня…

- У матчі ДЮФЛУ наш суперник, «Шахтар», грав інакше. Вони діяли переважно від оборони, чекали на свої шанси для контратак. Тому нам доводилося шукати шляхи, аби вскрити їх оборону. Суперник був добре організований, і відчувалося, що він готувався саме до гри з нами, підібрав тактику конкретно під нашу команду. У грі з «Шахтарем» нам довелося докласти більше зусиль саме для того аби зламати їх оборону.

У сьогоднішній грі 1-ї ліги було задіяно багато хлопців з основної команди U19. Їм потрібно було отримати ігрову практику. Деякі з них відновлюються після травм, інші не мали вдосталь ігрового часу в чемпіонаті U19. Тому сьогодні у нас була змішана команда, можна сказати 50 на 50, складена як з наших хлопців з U17, так і з гравців U19.

Гадаю, важливо, що всі вони сьогодні отримали ігровий час. Не все у них виходило на полі, але це інше питання. Звісно, завжди хочеться, аби виконувались максимальні вимоги, аби було якомога менше помилок, аби була вищою швидкість прийняття рішень, загальнокомандна швидкість. Моментами все було добре, моментами – ні. Загалом, є над чим працювати і до чого прагнути.

- Як змінився тренувальний процес вашої команди зважаючи на те, що починаючи з цього сезону вона проводитиме по дві гри на тиждень?

- Навіть сьогодні, у день гри, у нас відбудеться вечірнє тренування, у якому візьмуть участь ті хлопці, які не брали участі в матчі або зіграли небагато. Ми стараємося дотримуватися тижневого циклу, аби ті хлопці, які не грали, повноцінно були задіяні у тренувальному процесі. До того ж, у нас відбуватиметься ротація, тому ця гра не матиме великого впливу на тренувальний процес.

- У чому ви бачите головний позитив від участі команди «Динамо» у першій лізі U19?

- Від цього є користь не тільки для нашої команди. Звісно, і нашим хлопцям з U17 грати тут трохи важче, ніж у ДЮФЛУ за винятком окремих ігор, адже тут вони протистоять старшим за віком виконавцям. Ця команда також заявлялася на 1 лігу для того аби гравці з команди U19 Ігоря Володимировича Костюка, які не мають там вдосталь ігрового часу, мали практику тут. Тобто створення цієї команди має приносити користь і для U19, і для U17.

Як бачите, хлопці з U19 стараються, грають з бажанням, намагаються себе проявити, довести свій рівень тренерам. Враховуючи, що в чемпіонаті ДЮФЛУ в нашій групі всього 8 учасників, вважаю, що участь у 1 лізі корисна для обидвох наших команд.

- Як оціните прогрес ваших підопічних, які минулого року вже грали в чемпіонаті U19 під вашим керівництвом, виступаючи на правах оренди за «Зорю»?

- Минулого сезону ці гравці отримали свій перший досвід ігор на такому рівні. Тоді вони грали проти старших на два, а іноді три роки гравців, і наші хлопці тільки намагалися відчути цей рівень та усвідомити, як треба грати проти старших, відповідно іноді сильніших команд. Тепер, маючи за плечима цей досвід, вони вже не матимуть страху, виходячи на поле проти старших. Зараз вони вже повноцінно грають у цій віковій групі. Хлопці постійно додають, прогресують. Минулий сезон, коли вони вже спробували себе у чемпіонаті U19, безумовно пішов для них на користь. 

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер