Олексій Дроценко: «Задоволений фізичним станом команди, у хлопців є резерв»

Олексій Дроценко: «Задоволений фізичним станом команди, у хлопців є резерв»

Наставник динамівської команди вікової категорії U16 Олексій Дроценко прокоментував другий матч своїх підопічних на турнірі «Champions Cup», присвяченого пам'яті Габора Ноймана в угорському місті Кішварда. Нагадаємо, кияни з рахунком 2:0 обіграли хорватський «Хайдук» (Спліт):

- Обидві гри, які ми сьогодні провели, були хорошими у виконанні нашої команди. Перед другим поєдинком я попросив хлопців забути про першу поразку і грати в свій футбол. Плюс, на другу гру ми зробили велику ротацію, оскільки приїхали сюди для того, щоб всі пограли, бо у нас йде підготовка до чемпіонату України. Хлопці грали гідно і досягли результату. Вважаю, ми сьогодні обіграли «Хайдук» у справі. Можливо, трохи постраждала якість гри через втому, яка була у хлопців, що провели два матчі. Але була і командна швидкість, і моментів ми створили дуже багато, ще б і реалізація була кращою... Будемо, над цим працювати.

Вважаю, поразка в першому матчі, - це трагедія, адже команда суперника всього два рази доходила до нашого штрафного майданчика і забила незрозумілий гол на останніх хвилинах, який призвів до нашої поразки. Але ми самі в цьому винні, маючи велику перевагу, влучання у стійки і поперечини, ми не реалізували свої моменти. При такій хорошій грі з нашого боку я вважав нічию невдалим результатом, але ми взагалі примудрилися програти. Але малюнок гри є, хороші індивідуальні дії присутні, швидкість на місці, родзинка теж є. В цілому, вважаю, цей ігровий день можна занести в актив нашій команді не за рахунком, а за якістю гри.

- Розкажіть про те, як пройшов ваш збір на базі МФА «Мункач» в Дерцені?

- У зв'язку з тим, що поля на базі нашої академії на Нивках перебувають на реконструкції, ми провели передсезонний збір на базі «Мункач» у Дерцені. У нас були дворазові тренування і щоденна робота з тренером з фізпідготовки. Ми не готувалися саме до цього турніру, а до чемпіонату України, в цілому. Я задоволений фізичним станом команди, яка відпрацювала збір у спекотних погодних умовах. Хлопці все витримали, і я бачу, що у них ще є резерв, який вони можуть використовувати на футбольному полі. Повторюся, вони не ходять пішки, а показують хороший рух і швидкість. Також я задоволений проведеною роботою і зіграним контрольним матчем там і двома поєдинками тут. Завтра третя гра, в фізичному плані ми трохи втомилися, але у нас є ротація, і ми можемо поміняти гравців на кожній позиції. Хто свіжіший, здоровіший, той і буде грати, не бачу в цьому жодної проблеми.

- У складі вашої команди з'явилися новачки: Кузик, Коробов, Дикий, які надії на них покладаєте?

- Я не беру виконавців, які стали б 15-ми або 20-ми, а тільки тих, які будуть боротися за місце в основному складі. Ми підбираємо хлопців на конкретне місце, які мають прогресувати з перспективою для команди U19 і основного складу. На даний момент ми задоволені цими придбаннями для команди по роботі на зборі та проведеним іграм. Ті позиції, які потребували посилення, ми закрили. Ці хлопці вже влилися в команду і показують те, що ми хотіли від них бачити на футбольному полі.

- З ким із суперників з паралельної групи вам би було цікаво зустрітися завтра?

- З командою, яка займе перше місце, адже це означатиме, що ми зіграємо у фіналі.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер