Олексій Дроценко: «Заслужено завоювали чемпіонський кубок у Першій лізі чемпіонату U19»

Олексій Дроценко: «Заслужено завоювали чемпіонський кубок у Першій лізі чемпіонату U19»

Головний тренер «Динамо» U17 Олексій Дроценко прокоментував перемогу своїх підопічних у чемпіонаті ДЮФЛУ U19 серед команд Першої ліги.

- Наскільки вийшов важким фінал для вашої команди?

- Непросто грати два дні поспіль по 45 хвилин, та ще й по сонцю – самі бачите, яка погода, трохи душно було. Але хлопці витримали, молодці. Фінал був складним для нас, у суперника хороша команда, тож була обопільно гостра цікава гра. Але ми витерпіли, забили свої м’ячі та, виходячи з двох останніх ігор, заслужено завоювали кубок.

- Незважаючи на те, що матчі були два дні поспіль, ви не зробили жодної зміни у стартовому складі порівняно з півфіналом…

- Ми виходили з того, щоб підсилити гру по ходу. Почали випускати свіжих гравців, щоб витримати темп. Тож, ми так і планували, хоча певні напрацювання, щоб кілька змін усе ж зробити, мали. Але вирішили залишити як є, і підсилити гру по ходу, коли інші втомляться.

- «Динамо» доволі впевнено виступало в чемпіонаті U19 у Першій лізі. Наскільки загалом ви задоволені виступом своїх підопічних?

- Ми виходимо з того, що нам допомагали хлопці з команди U19, які не мали ігрової практики в Ігоря Костюка. У фінальній частині вони вже відпочивали, тож ми виступали виключно футболістами 2007 року народження. Насправді, велика користь від того, що ми зіграли, хлопці відчули зовсім інший рівень, ніж грати у своїй віковій групі, та що чекає на них далі – інші швидкості, вища інтенсивність. Тож вони побачили, до чого мають прагнути.

- Парадокс, але, вигравши чемпіонат U19 у Першій лізі, в чемпіонаті ДЮФЛУ по своєму віку динамівці не вийшли навіть до чвертьфіналу…

- У тому поєдинку ми могли вигравати 8:0, а в підсумку поступилися по пенальті… Тоді був такий період, що були відсутні п’ять збірників, плюс кілька гравців мали пошкодження – у підсумку, семеро основних футболістів були відсутні. Доводилося грати три матчі на тиждень, використовуючи обойму з 15 гравців. Напевно, десь не вистачило свіжості, якогось везіння. Своїм виступом у чемпіонаті U19 хотіли довести, що та поразка була прикрою випадковістю, збігом обставин. В принципі, воно так і було.

- Наскільки загалом корисний виступ для хлопців у чемпіонаті U19 по Першій лізі?

- Потрібно мати довгу лавку запасних, оскільки грати на два фронти дуже складно. Також має бути взаємодія з командою U19, як було в нас – ті хлопці, які там не мають достатньо ігрової практики або повертають ігрову форму після травм, мають грати за нас. Якщо така взаємодія збережеться, тоді користь буде – старші футболісти матимуть ігрову практику, а вихованці Академії будуть зростати та бачити, що чекатиме на них у майбутньому. Але зараз треба враховувати, що в юнацької команди буде виступ у новому чемпіонаті плюс участь у Юнацькій Лізі УЄФА, і якщо ми будемо грати і в чемпіонаті ДЮФЛУ, і в Першій лізі чемпіонату U19, то буде важкувато.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер