Олексій Гусєв: «Мої забиті м'ячі - це заслуга партнерів по команді»

Олексій Гусєв: «Мої забиті м'ячі - це заслуга партнерів по команді»

Найкращий бомбардир за підсумками міжнародного футбольного турніру Sepsi Cup захисник Олексій Гусєв, який забив три м'ячі, поділився враженнями від змагань та прокоментував свою індивідуальну нагороду:

- Від турніру залишилися добрі, позитивні враження, приємні емоції. Вдячні організаторам за теплий прийом та хороші умови, ми нічого не потребували. Суперники, хоч і забивали першими, загалом, були на голову нижчими за нашу команду, тому не обіграти їх було неприпустимо. Ми отримали насолоду від матчів, також необхідну ігрову практику. Це ж стосується і футболістів U19, які після турніру вирушать до першої команди для підготовки до благодійних матчів.

- Наскільки важко було провести три повноцінні матчі за три дні?

- Досить складно, деякі хлопці грали всі три поєдинки зі стартових хвилин – це досить велике навантаження. У третьому матчі, який ми проводили о 9.00 ранку, ноги вже не слухалися і не вистачало свіжості. Добре, що діяли організовано та реалізували багато моментів, хоча не забили теж достатньо. Плюс пропустили необов'язковий м'яч.

– Розкажи, як проходили ігри, що виходило, а що було складним?

– У першому поєдинку важко дався різкий перехід із штучного газону на натуральний. Відчувалася певна важкысть у ногах, тому перший тайм дався непросто. Але в другому хлопці освіжили гру і досягли позитивного результату.

У другій грі також не все виходило в першому таймі, вийшли на поле трохи «розібраними», але добре, що до перерви вдалося забити один м'яч, і на другий тайм виходили з бажанням переламати хід гри на свою користь, що, зрештою, і вдалося зробити.

У третьому пропустили першими, але потім, як я вже сказав, змогли реалізувати свої моменти і також здобути перемогу з великим рахунком.

- З чим пов'язаний той факт, що у двох матчах ви пропускали першими, а потім доводилося проявляти характер та здобувати вольові перемоги?

- Так сталося у другій грі, коли ми пропустили два м'ячі у першому таймі, і у третій, коли суперник зміг відзначитися першим. З командою Sepsi дуже допоміг м'яч Волошина наприкінці першого тайму та наше бажання перемогти. Таких суперників ми повинні перемагати у будь-якому стані та будь-яким складом. А у третьому матчі ми дуже швидко зібралися і змогли відігратися. Цей поєдинок дався найважче, оскільки він проходив о 9.00 ранку.

- Як тобі вдалося, граючи на позиції захисника забити три м'ячі?

- Це відбувалося після стандартних положень – центральні захисники мають підключатись – це загальновідоме правило. Добре зіграла вся команда. У першому моменті Максим Дячук добре вистрибнув та пробив по воротах, м'яч відскочив до мене – і я добив його у сітку. У другому моменті Царенко з Грохольським добре розіграли м'яч, Антон вийшов на ударну позицію, пробив, м'яч знову відскочив до мене і я відправив його у ворота. А до третього мого голу привела награна комбінація - подача від кутової позначки, і я замкнув дальню штангу. Словом, мої забиті м'ячі – це заслуга партнерів по команді.

- Наскільки велика рідкість, коли захисник стає найкращим бомбардиром?

– У футболі все буває. І воротар Лев Яшин колись отримав «Золотий м'яч». Звання найкращого бомбардира я отримав уперше, але не варто забувати, що також по три м'ячі забили Антон Царенко та Назар Волошин, щоправда, вони грають на більш атакуючих позиціях.

- Які плани вашої команди на найближчий час?

- У нас буде кілька днів відпочинку перед поновленням тренувань, а потім продовжимо підготовку до турніру Suzuki Cup. Проведемо пару контрольних ігор і, гадаю, у хорошій формі підійдемо до цих змагань.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер