Олексій ДРОЦЕНКО: «Хлопці лише починають грати на високому рівні»

Олексій ДРОЦЕНКО: «Хлопці лише починають грати на високому рівні»

Напередодні старту Олексій Євгенович розповів, як складається нинішній сезон для команди та які перспективи юних динамівців у першому для них турнірі такого рівня.

- Як оціните виступ команди в чемпіонаті України, чи реально було посісти перше місце у групі?

- Ми зіграли лише три гри у весняній частині сезону. Загалом у чемпіонаті провели 13 ігор, а наші найближчі конкуренти, «Шахтар» та «Дніпро», 14 та 15 відповідно. Команди зі східних регіонів не могли виїхати до Києва, що в підсумку вплинуло на розподіл місць у турнірній таблиці. Довелося проводити перехідні ігри з одеським ДЮСШ-11 «Чорноморець» і, перемігши в них, таким чином вийти до фінальної частини ДЮФЛУ.

- «Динамо» через нестабільну обстановку в країні не провело низку ігор. Як заповнювали паузу?

- До деяких матчів ми готувалися, але в останній момент суперник не приїжджав до Києва. Це не могло не позначитися на нашій підготовці. Виступали в чемпіонаті Києва, проводили товариські матчі. Кожного разу паузу намагалися заповнювати іграми.

- Кого можете назвати лідером команди, на кого лягло найбільше навантаження під час чемпіонату?

- Ви ж самі бачили, яким зім'ятим вийшов цей чемпіонат. Прізвища називати не буду, є група гравців, яка провела більшу кількість ігор. Щось вдавалося, щось ні. Було поставлене завдання вийти до фіналу ДЮФЛУ, й ми його виконали. Подивимося, як хлопці будуть виглядати у фінальних матчах.

- Жеребкування фіналу ДЮФЛУ звело «Динамо» та «Шахтар» в одній групі. Можна сказати, що боротьба за чемпіонство буде вирішуватися в очній зустрічі?

- Ні. В нашій групі також виступає «Скала» з Моршина та господарі турніру, BRW-BIK із Володимир-Волинського. Зараз не можна говорити про фаворитів, усі команди хорошого рівня, кожна ставить перед собою амбітні цілі.

- Хлопцям завдання на фінал оголосили?

- У такому віці діти мають вчитися грати у футбол. Так, ми хочемо виграти перше місце, хочемо показати якісну та хорошу гру. Але хлопці зараз зростають і лише починають грати у футбол на високому рівні. Вже на випуску будемо дивитися, хто посідає в турнірах перше місце, а хто дає гравців для молодіжної та першої команди.

Фінальний турнір ДЮФЛУ (U-14)

Група «А»: «Динамо» (Київ), «Шахтар» (Донецьк), BRW-BIK (Володимир-Волинський), ФК «Скала» (Моршин).

Матчі групи пройдуть у Володимир-Волинському

22 червня. «Динамо» – ФК «Скала» (Моршин). Початок о 16.00

23 червня. «Динамо» – «Шахтар» (Донецьк). Початок о 18.00

25 червня. BRW-BIK (Володимир-Волинський) – «Динамо». Початок о 16.00

27 червня – фінальні матчі

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер