Олексій ДРОЦЕНКО: «Спеціально перейшли до групи із сильнішими суперниками»

Олексій ДРОЦЕНКО: «Спеціально перейшли до групи із сильнішими суперниками»

Команда U-16 (хлопці 2000-го року народження) під керівництвом Олексія Дроценка та Євгена Ястребинського веде активну боротьбу за перше місце й лише на одне очко відстає від лідера. Про виступ своїх підопічних у першій половині сезону розповів тренер Олексій Дроценко:

- Я прийняв цю академічну групу в січні 2014-го року, було проведено селекційний відбір. Хлопці, які не відповідали рівню академічної групи, припинили прогресувати або відставали, були відправлені до РВУФК та інших клубів, а на їхні місця взято нових хлопців, у яких ми бачили зростання та перспективу не лише для нашої академії, а й на майбутнє, для команди U-19 тощо. Намагалися не лише забезпечити потрібну кількість, але й створити конкуренцію. Ця робота триває постійно. Влітку 2014-го року стали бронзовими призерами у фінальному турнірі ДЮФЛ, а торік виграли чемпіонат України у своєму віці, проявили свої найкращі якості у фінальному турнірі, здобувши перемоги в усіх матчах.

- У нинішньому сезоні після 10 турів чемпіонату України ви йдете на 2-му місці у групі, набравши 23 очки. Як оціните такий результат?

- Цей чемпіонат ми розпочали трохи невдало, в перших двох турах набрали лише одне очко, але потім виправили турнірне становище та пройшли проміжок, що залишився, вдало. Зіграли внічию з нашим основним конкурентом - дніпропетровським «Дніпром» на виїзді, переграли «Шахтар» та «Металіст».

- Судячи з того, що у «Шахтаря» з «Динамо» рівна кількість очок, а «Дніпро» нас випереджає лише на одне, вся боротьба за перше місце ще попереду?

- Так, за вихід до фінальної частини ДЮФЛ продовжимо боротися у весняній частині чемпіонату. Своїх головних конкурентів ми приймаємо вдома, сподіваємося, ці ігри проведемо вдало, ставимо перед собою завдання вийти до фінальної частини з першого місця.

- У нашої команди відібрав очки також кременчуцький «Кремінь». Його також можна зарахувати до сильних суперників?

- Я би назвав їх грозою авторитетів, адже вони відібрали очки не лише у нас, але й у «Шахтаря», «Дніпра», лише «Металіст» їх переграв удома. Тож у Кременчуці команда, з якою необхідно рахуватися, обіграти їх на своєму полі дуже непросто, потрібно докласти зусиль. Не скажу, що вони будуть боротися за вихід до фінальної частини, але очки можуть відібрати у будь-якого суперника.

- У цьому віці головний суперник «Динамо» - «Дніпро», а не «Шахтар»?

- Не можна сказати однозначно. Турнірне становище таке, що всі команди йдуть рівно. Одна гра може багато вирішити або поміняти місцями будь-які команди. Всі йдуть доволі щільно, й будь-яка гра несе в собі інтригу. Тим цікавіше, оскільки немає прохідних поєдинків, ніколи заздалегідь невідомо, хто виграє, а хто програє, суперники борються до останнього. Тож усе буде вирішуватися в подальших зустрічах, будь-яка команда може бути як першою, так і четвертою.

- Який матч із 10-ти проведених найбільше запам'ятався особисто вам?

- Усі ігри були хорошими, особливо з командами з верхньої частини турнірної таблиці. Вони проходили в цікавій боротьбі не лише за рахунком, але й за якістю гри. Хлопці показували хороший футбол, а виокремити якийсь один матч я не можу. Навіть коли ми зіграли у Дніпропетровську внічию, діяли на хорошому рівні, хороша гра була вдома з «Металістом». Усі зустрічі, незалежно від результату, були корисними і для нас, і, думаю, для суперників.

- Хто з ваших підопічних пройшов турнірну дистанцію найбільш стабільно або яскраво?

- Футбол - командний вид спорту, в кожній грі є ті, хто зіграв краще, й хто гірше. Усі хлопці стараються, прогресують, показують командну гру. Той факт, що багато наших футболістів викликаються до збірної України, свідчить про те, що хлопці добре підготовлені й є потенційно перспективними.

- Цього року формат вищої ліги ДЮФЛ відрізняється від попередніх? Як можете його оцінити?

- Ні, формат такий же, як раніше, просто ми спеціально з нашої київської групи перейшли до іншої - із сильнішими суперниками: дніпропетровськими командами, «Металістом», «Шахтарем» та іншими. Ми були ініціаторами, щоб сюди перейти, провести більше ігор у чемпіонаті з сильними командами. Рівень суперників хороший, тому й ігри проходять у рівній боротьбі, все ж таки, маємо справу з топовими школами клубів Прем'єр-ліги. Одна команда до фінального турніру ДЮФЛ виходить із першого місця, а друга та третя грають стикові матчі з командами іншої підгрупи. У фінальній частині також вісім команд, тільки тепер у нас додається стадія півфіналу - буде більше матчів та більше шансів для команд, які посіли друге місце у групі на фінальному етапі.

- Які плани у вашої команди на найближчий час? У хлопців будуть канікули чи планується участь у турнірах?

- У нас прийшов час перехідного періоду: ми завершили чемпіонат, продовжуємо працювати на Нивках та в Конча-Заспі, граємо контрольні поєдинки, переглядаємо потенційних новачків, займаємося селекційною роботою. Ближче до новорічних свят розпустимо дітей додому, а зберемо вже після закінчення шкільних канікул, та будемо готуватися до весняної частини чемпіонату. Думаю, в середині січня група наших футболістів поїдуть до розташування збірної, яка зіграє на турнірі в Туреччині, а інші будуть працювати у звичному режимі.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер