Олексій Дроценко: «Тренування для «Динамо» U14 запросили провести Георгія Цитаїшвілі»

Олексій Дроценко: «Тренування для «Динамо» U14 запросили провести Георгія Цитаїшвілі»

Учора в занятті брав участь футболіст юнацької та молодіжної команд Костянтин Вівчаренко, а сьогодні секретами майстерності ділився з хлопцями гравець першої команди Георгій Цитаїшвілі. Детальніше про те, як пройшло тренування, розповіли тренери команди U14 Олексій Дроценко і Павло Чередніченко.

Олексій Дроценко:

- Працювати у форматі онлайн-тренувань ще для нас не зовсім звично, оскільки ми лише нещодавно перейшли в такий режим. Але для хлопців це стимул, та й нам цікаво. Ми спілкуємося з підопічними, бачимо їхню реакцію і стан, це приносить користь. Також цікаво працювати з футболістами, які закінчили нашу школу і вже перебувають на одну-дві сходинки вище: хтось грає в молодіжному складі та U19, а хтось стукає у двері першої команди. У такий спосіб ми привносимо різноманітність і новизну в щоденну роботу, щоб вона була на втіху. Словом, виходимо з ситуації, що склалася, як можемо.

В організації нашої роботи велика заслуга Павла Чередніченка, який займався побудовою і налагодженням робочого процесу через конференцзв’язок. Я також освоїв нові технології, спостерігаю за тренуваннями, контролюю виконання вправ, стежу, хто в якій формі знаходиться. Комусь вправи даються легше, комусь - важче, словом, наочна інформація є. Плюс, хлопці постійно надсилають у групу у вайбері відео, як вони самостійно працюють. Це великий плюс.

Сьогоднішнє тренування можна розділити на дві частини: спочатку було трохи силової роботи, а потім робота на техніку з м'ячем, адже без цього сучасний футбол немислимий. З огляду на те, що нашим хлопцям усього по 14 років, фізично вони ще можуть додати, набрати потрібні кондиції і підрости в майбутньому, точно так само і тактиці ми їх можемо навчити. А техніка і почуття м'яча потрібні вже зараз, та й в будь-якому віці, без них - нікуди. Ці компоненти закладаються у ранньому віці, їх необхідно постійно шліфувати, відточувати і удосконалювати.

Наприклад, коли той же Гіо Цітаішвілі прийшов до нас в академію, він був маленьким і щупленьким, але що його відрізняло від інших - це робота з м'ячем, з яким він порався цілодобово. Згодом він став міцнішим і набрав кондиції, але робота з м'ячем, як і раніше є його «коником». Словом, нам потрібно, щоб хлопці не тільки були сильними, витривалими і швидко бігли, а й щоб думали на футбольному полі і добре працювали з м'ячем.

Павло Чередніченко:

- У першій частині заняття ми зробили вправи на всі групи м'язів кора - підготували організм до основної частини тренування. А потім зайнялися роботою на техніку в домашніх умовах. Хлопці знайшли відповідну площу у квартирі: хтось у коридорі, хтось - у кімнаті, посунувши дивани, телевізори і стільці. Вийшло хороше тренування. Георгій Цитаїшвілі пішов на зустріч, провів тренування, показав майстер-клас, свою технічну оснащеність, жонглювання м'ячем, різні види перекатів і став прикладом для підростаючого покоління. На завершення зробили розтяжку і виконали заминку.

У Гіо з нашими хлопцями не така вже й велика різниця у віці, тому вони легко знаходили спільну мову. Він грамотно доносив інформацію щодо вправ, які потрібно робити. Діти уважно слухали і виконували, а ми з Олексієм Євгеновичем коректували з боку і вносили необхідні правки. Тож, вийшла хороша, злагоджена робота. Хлопці знають, що вони все роблять насамперед для себе, щоб удосконалювати свої якості і ставати сильнішими. Тож з-під палки нікого змушувати не потрібно.

Враженнями про тренування поділився Георгій Цитаїшвілі:

- Мені зателефонував мій перший тренер Олексій Дроценко і запропонував такий варіант роботи. Я погодився, оскільки це потрібно хлопцям. Усе пройшло відмінно, мені сподобалося, оскільки це було корисне тренування. Ми трохи попрацювали над фізикою, качали прес, руки, ноги і в обов'язковому порядку попрацювали з м'ячем.

Зараз карантин, і багато футболістів їхнього віку думають, що можна відпочити, але я вважаю, що «Динамо» має бути найкращим на всіх рівнях, і поки всі відпочивають, динамівці тренуються і старанно працюють, починаючи від першої команди і закінчуючи клубною академією та дитячою школою. У всіх є свої програми, і я був приємно здивований, коли дізнався, що у ДЮФШ «Динамо» також проводяться такі тренування. Усі хлопці перспективні, і така робота їм обов'язково потрібна.

Вони були раді, коли я з'явився на екрані, адже до останнього не знали, хто буде з ними працювати - тренери зробили такий сюрприз. Усі працювали на максимумі, отримали хороше навантаження, сподіваюся, заняття піде хлопцям на користь.

Для тренування я вибрав завдання, які знаю з власного досвіду і з тренувань із першою командою. А вправи з м'ячем вибирав ті, які я завжди робив із самого дитинства - з трьох-чотирьох років - і які продовжую виконувати досі, коли перебуваю на полі сам. Вони дуже корисні і так само необхідні, як розминка або розтяжка перед тренуванням. Коли довго не використовуєш м'яч, відвикаєш від нього. Звичайно, грати в футбол не розучишся, але перші три-чотири дні після паузи будуть дуже некомфортними. Не варто цього допускати.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер