Олексій ГЕРАСИМЕНКО: «Будемо битися до кінця»

Олексій ГЕРАСИМЕНКО: «Будемо битися до кінця»

- Це перший домашній матч після зимової перерви, який сподобався і за змістом гри, і за гольовими моментами. Хлопці і відпрацьовували, і віддавалися грі, і перебудовувалися. Єдине, що не сподобалося, це, звичайно, результат, а також індивідуальні помилки. Грали ми непогано, добре почали, і моменти були в першому таймі. Але перша ж небезпечна атака харків'ян завершилася призначеним пенальті в наші ворота. Я вважаю, що це індивідуальна помилка нашого захисника. Другий гол - те ж саме. Провал у середині поля, пішла передача на фланг, недопрацювали у задній лінії...

А так в цілому гра сподобалася: були і швидкі атаки, і багато моментів. Єдина гра після зимової перерви, яка, в принципі, мене задовольнила за своїм змістом, принаймні відсотків на 80. Звісно, з поправкою на рахунок, який нас не влаштовує.

- Чи можна стверджувати, що у другому таймі «Металіст» вже виглядав гостріше на завершальній стадії атак?

- Я би так не сказав. Ви ж бачили момент за рахунку 1:1, коли Орест Кузик вивалився на ворота харків’ян. Віддай Орест Бесєдіну, нехай він у порожні ворота забиває, і гра б перегорнулася в іншу сторону. У «Металіста» також були непогані моменти, все ж не даремно вони лідирують зараз у нашій групі. Хороша команда, хороша в цілому гра була, організована, як з нашого боку, так і з боку «Металіста». Просто їм трохи більше пощастило на завершальній стадії. А нам, напевно, потрібно трохи більше працювати над реалізацією.

- Чи вистачає у команди сил на даному етапі на всі 90 хвилин у фізичному плані? У другому таймі був період, коли «Металіст» виглядав трохи жвавішим?

- Я вважаю, що фізично ми прекрасно готові. Ми допрацьовуємо тижневий цикл фізичних навантажень. Не бачу, щоб команда підсіла. Єдине, що деякі гравці випадали, тому ми їх замінили. В принципі, зробили вдалі заміни. Забий Петров в кінці – і ми могли б зіграти внічию. Так що у фізичному плані ми нормально себе почуваємо.

-- Після фінального свистка гравці були дуже засмучені результатом матчу, дехто з них навіть попадали у розпачі на газон… Який настрій зараз у команді?

- Звичайно, гравці засмучені. І ми засмучені, і керівництво засмучене. Перед нами стоїть завдання – перемагати в кожній грі. Завдання не знімалося. Ми прагнули, і будемо прагнути зайняти перше місце. Якби зараз виграли у «Металіста», підтяглися би до лідируючої групи. Будемо продовжувати працювати. Ми ще будемо розбирати повністю матч по відеозапису, але ще раз повторюся: особисто мені сьогоднішня гра сподобалася. Вона була динамічна, були високі швидкості, непоганий контроль м'яча. Єдине, що зіграло з нами злий жарт – індивідуальні помилки. Над цим потрібно працювати і нам, перш за все, і футболістам – думати, що вони роблять на футбольному полі. Ми можемо все розкласти по поличках, але якщо ти сам не будеш мислити і робити все правильно, ніхто за тебе це не зробить.

- Сезон завершиться матчем із тим же «Металістом» у Харкові. Будете розраховувати взяти реванш?

- Ніяких «матчів-реваншів» для нас не існує. Ми на кожну гру налаштовуємося, на кожну виходимо, як на останню, і будемо битися до кінця. Не просто битися, а грати у футбол – красивий, сучасний, швидкий. До цього ми прагнемо, щоб наші гравці прогресували, переходили в молодіжку, а потім і в першу команду – це наша мета. Думаю, що якщо так будемо грати і рухатись у такому ж напрямку, результат обов'язково прийде.

www.fcdynamo.kiev.ua

* фото А.Лукацького

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер