Олексій МИХАЙЛИЧЕНКО: «Незалежно від результатів і позиції, завжди потрібно налаштовуватися лише на перемогу»

Олексій МИХАЙЛИЧЕНКО: «Незалежно від результатів і позиції, завжди потрібно налаштовуватися лише на перемогу»

- У яких кондиціях знаходяться Буяльський і Кадар? Вони приїхали до Данії, щоб готуватися до “Шахтаря” в тижневому циклі, чи справді можуть завтра допомогти команді?

- Оцінити функціональну готовність цих гравців дуже складно, адже вони провели лише кілька тренувать. Але це досвідчені футболісти, завтра будемо вирішувати, хто взагалі потрапить до заявки, адже нас прилетіло більше, ніж можна заявити на матч.

- Що потрібно змінити у грі, щоб перемогти “Копенгаген”?

- Звісно, ми розбирали домашню гру з “Копенгагеном”, але не можна знайти один момент, від якого залежить та чи інша гра. Швидкий гол вплинув на хід матчу, додав суперникам упевненості. Ми були трохи не готові до такого початку. До такого взагалі складно підготуватися. Не відмовляюся від своїх слів, що ми дозволили “Копенгагену” зіграти у його футбол у Києві. Постараємося це виправити.

- У “Копенгагена” відновився сильний нападник Н'Доє. Наскільки, на вашу думку, він робить атаку сильнішою?

- Це досвідчений нападник. Не знаю, чи буде він грати завтра, адже попереду у “Копенгагена” є кілька варіантів, який вони оберуть — складно сказати. Але Н'Доє має сильні якості, на які потрібно звернути увагу. Нічого надприродного тут немає, він просто може урізноманітнити атаку “Копенгагена”.

- Визначаючи склад на завтрашній матч, чи триматимете ви в голові гру з “Шахтарем” 10-го листопада?

- Нам зараз потрібно готуватися до “Копенгагена”, а не до харківського матчу з “Шахтарем”. Вважаю, потрібно спочатку провести цю гру, а потім починати готуватися до наступної.

- “Копенгаген” вимагає гарної фізичної готовності. Ви, напевно, проводили відповідні тести... Чи готова команда фізично до гри?

- Які тести можна провести, якщо команда перед цим провела кілька матчів? Якщо команда грає за три тижні сім ігор, навряд чи можна знайти ще час для тестів.

- У якій готовності перебуває Бойко, який прилетів із командою до Копенгагена?

- Денис приїхав побути разом із командою. Він поки не тренується. Визначити його готовність, навіть із тестами, ще складніше.

- Чи радилися ви з Вербичем щодо ключових гравців “Копенгагена”?

- Що стосується Вербича, то невже ви думаєте, що він може розповісти, як грати проти “Копенгагена”? Так, він товаришує з колишніми одноклубниками, вони спілкуються, але такої інформації ми не маємо. Проте у нас є достатньо відеоінформації, ми слідкуємо за “Копенгагеном”.

- Якщо “Динамо” завтра переможе, то можна вже вважати, що команда закріпиться на першій позиції та можна буде трохи розслабитися?

- Я проти того, щоб узагалі розслаблятися. Це велика відповідальність не лише перед командою і клубом, а й перед уболівальниками. Незалежно від результатів і позиції, завжди потрібно налаштовуватися лише на перемогу. Така психологія має бути завжди, інакше складно буде чогось досягати. Немає другорядних матчів. Як-то кажуть, немає маленьких ролей, є маленькі артисти.

- Можете назвати прізвища гравців, які здатні взяти на себе відповідальність повести за собою команду?

- Зі списку з 20 футболістів, які прилетіли з командою, кожен може взяти на себе відповідальність. Це одна команда, усі можуть це зробити.

- З висоти того часу, протягом якого ви працюєте з командою, і з висоти випробувань, які ви подолали, які можете відзначити головні зміни, що відбулися з "Динамо"?

- Дякую за “висоту”, але я ще не можу оцінити, яких висот я досяг. Ми намагаємося грати на перемогу в кожному матчі та показувати гру, яку хочемо бачити. Після кількох місяців роботи ще немає сенсу казати про пройдений шлях і якісь досягнення. Ще дуже рано для цього. Але дякую за “висоти”. Можливо, це лише маленькі “гірочки”.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер