Визначився володар Кубка Леоніда Буряка

Визначився володар Кубка Леоніда Буряка

49 років тому на полі цієї арени 16-річний Льоня, вихованець місцевої ДЮСШ-6, у своєму дебютному поєдинку за дублюючий склад «Чорноморця» у другому таймі метрів із 35-ти поцілив у ворота єреванського «Арарату» та приніс перемогу своїй команді. Цим дальнім ударом одесит заявив про себе, як про непересічного гравця. За кілька днів була напружена гра з московським «Торпедо», після завершення якої до Буряка підійшов знаменитий Валерій Воронін із питанням: «Хлопчику, а скільки тобі років?» Минули роки, й Леонід подружився з кумиром московських уболівальників 1960-1970-х років...

У вирішальному матчі турніру перемогу здобули футболісти СДЮШОР «Чорноморець», які в серії пенальті здолали земляків із ДЮФК «Атлетик» (основний час завершився внічию – 0:0), третє же місце дісталося вихованцям «ДЮСШ-11-Чорноморець».

На церемонії нагородження яблуку нема куди було впасти від великої кількості зірок одеського футболу: юних футболістів вітали Валерій Поркуян, капітан «Чорноморця» 1970-х Володимир Нечаєв, Семен Альтман, а також Володимир Мусолітін, Олександр Козакевич, Юрій Селезньов та Віталій Колесніченко, які ставали срібними призерами чемпіонату України під керівництвом Леоніда Буряка.

Як завжди, Леонід Буряк та організатори турніру потурбувалися про численні призи. Півметровий перехідний красень-кубок отримала команда-переможець – СДЮШОР «Чорноморець». Утім, без подарунків не залишився ніхто – призери також отримали спеціальні кубків та медалі. Також усі чотири команди отримали комплекти з 10 м'ячів (таких же, якими грають клуби Прем'єр-ліги), а капітани – книгу «Я жил в прекрасное футбольное время» з автографом її автора Леоніда Буряка.

Відзначені були й найкращі футболісти у своїх ігрових амплуа. Лауреатів назвало спеціальне журі, до складу якого увійшли Андрій Воронін, Валерій Поркуян, Олександр Никифоров та Семен Альтман. У підсумку, найкращим воротарем став Володимир Гуцу (СДЮШОР Чорноморець), приз найкращому захиснику дали Даніелю Морозу (ФК Одеса), найкращим півзахисником став Олег Гарановський (ДЮСШ-11-Чорноморець), найкращим нападником – Олег Солощенко (ДЮФК Атлетик), а найкращим гравцем турніру визнали Івана Стоянова (СДЮШОР Чорноморець).

Після урочистої церемонії закриття турніру приємні сюрпризи для хлопців не закінчилися – юні футболісти вирушили на стадіон «Чорноморець», де з трибун спостерігали за матчем Української Прем'єр-ліги між «Чорноморцем» та чернігівською «Десною». А восени на футболістів, які потраплять до символічної збірної за підсумками турніру, чекає візит до Києва, де вони зіграють товариський матч проти своїх однолітків із ДЮФШ «Динамо» імені Валерія Лобановського.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер