Оптимізм та песимізм Рональда Кумана

Оптимізм та песимізм Рональда Кумана

Для того щоб здійснити важливу для нього поїздку Куман навіть відмінив традиційне тренування, надавши своїм підопічним вихідний у п’ятницю. Сам же він у супроводі свого помічника відвідав арену, на якій як гравцю «Барселони» йому під час свого візиту сюди майже двадцять років тому 29 вересня 1993 року довелося зазнати відчутної поразки від «Динамо» 3:1.

Зайнявши місце у VIP-ложі НСК, наставник «Феєноорда» з цікавістю оглянув арену минулого Євро-2012, після чого почав ретельно вивчати програмку до гри на невідомій для нього мові, ну а потім перемкнувся на спостереження за подіями в грі, періодично обмінюючись репліками з ван Гастелом. За виразом обличчя колишнього володаря найсильнішого і найточнішого удару в європейському футболі було складно визначити чи він переймався слабкими та сильними сторонами майбутнього суперника його клубу в третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів чи його турбували власні проблеми, пов’язані з втратою цілої групи провідних гравців.

«Складно одразу знайти заміну таким гравцям, як Гвідетті, Баккал і Ель Ахмаді, враховуючи важливість нашої участі в Лізі чемпіонів», - це перед відльотом до Києва поділився своїми тривогами Куман. Тоді він ще не знав, що після повернення на нього чекатиме ще один неприємний сюрприз у вигляді…переходу душі всієї команди Рона Влаара в бірмінгемську «Астон Віллу». «Рон був капітаном і справжнім лідером, який на високому рівні провів попередній сезон. Це для нас найсерйозніша втрата», - не приховував  свого розчарування головний тренер клубу з Роттердаму.

Однак Куман не втрачає оптимізму. «Практично всі наші гравці вперше візьмуть участь в європейському турнірі такого високого рівня. В досвіді участі в таких змаганнях ми значно поступаємось Києву, але їх гра, яку я бачив, думаю, залишає нам шанси на успіх. Зараз головне для тренерського штабу – підготувати гравців і вселити в них віру в успіх. Матчі проти «Динамо» - це особливий виклик для всіх нас».

Сьогодні Куман о 12:00 в спорткомплексі «Варкеноорд» провів перше після свого повернення тренування. Виліт «Феєноорда» до Києва запланований 29 липня, у неділю, о 18:00 за місцевим часом…

www.fcdynamo.kiev.ua    

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер