Орденоносці Калитвинцев та Серебряников

Орденоносці Калитвинцев та Серебряников

Серед тих, хто отримав орден «За заслуги II ступеня», виявився півзахисник «Динамо» 90-х, нині асистент тренера збірної України Юрій Калитвинцев. Отримавши нагороду, Юрій Миколайович прокоментував цю подію:

- Орден був очікуваним, мене попередили, що отримаю його. Якщо хтось скаже, що йому все одно, збреше – будь-яка нагорода завжди приємна. У той же час, якби її не вручили, не засмутився би. Постарався би, щоб нагородили наступного разу. Підбиваючи підсумки року, можу сказати, що для мене найголовніше – здоров’я близьких. А у футбольному плані важливо, що ми визначилися із тренерським штабом збірної та дізналися суперників по групі Євро-2012. Вважаю, ми на правильному шляху у підготовці команди до європейської першості. Із негативних же подій на думку нічого не спадає. Що стосується шансів нашої збірної на Євро, вважаю, вони такі ж, як і в всіх інших команд. Все буде залежати від підготовки та стану здоров’я футболістів. Кістяк команди у нас визначений на 80 відсотків.

Аналогічну нагороду отримав Віктор Серебряников, який зробив значний внесок у видатну перемогу «Динамо» в чемпіонаті СРСР у 1961 році:

- Дуже приємно, що донині пам’ятають наше перше досягнення. Я віддав «Динамо» 14 років життя, ніколи не кидаючи команду й не переходячи до інших клубів. Тому ця нагорода багато для мене значить. Дуже великий внесок у нашу тодішню перемогу зробив тренер В’ячеслав Соловйов. Він зібрав талановиту молодь та створив чудову команду. Після його відставки настав невеликий спад, але незабаром прийшов Маслов та повернув команду на колишні вершини. Тоді московським командам було непереливки. У той час у нас була серйозна атака, але слабка оборона, тому ми багато забивали й багато пропускали. Вперед йшли із шашками наголо, а про оборону часом забували. Її потрібно було будувати, і коли прийшов Маслов, сказав, що так грати не можна. Позаду мав бути «нуль», а попереду ми щось вигадували. Іноді у грі виникали абсолютно непередбачувані ситуації, ми самі не розуміли, що створювали. Все робилося на ходу, на швидкості. Ми виконали велику роботу, щоб перебудуватися. Свої голи я не рахував, думав лише про командну перемогу.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер