Осічка в першій весняній грі чемпіонату

Осічка в першій весняній грі чемпіонату

Два матчі з «Бордо», які провели динамівці у лютому, допомогли команді швидше набрати ігровий тонус. Проти французів Олег Блохін виставляв ідентичні стартові склади, а от у матчі з «Кривбасом» вирішив зробити корективи. Місце у воротах зайняв Олександр Шовковський, йому ж було довірено й капітанську пов'язку, на фланзі атакував Олег Гусєв, а в центрі нападу вийшов Браун Ідейє. Стабільною залишилася лінія захисту у складі Домагоя Віди, Тараса Михалика, Євгена Хачеріді та Тайє Тайво.

Ігрові аспекти

«Навесні всі кішки сірі», – любить говорити про перші весняні матчі Шовковський. Багато єдиноборств, позиційної боротьби.

Динамівці активно розпочали зустріч, але, заволодівши ініціативою, зі створенням небезпечних моментів не поспішали. Лише в середині першого тайму вдалося потурбувати Євгена Боровика, причому настільки впевнено, що став головною дійовою особою на полі. Двічі небезпечно пробивав Гусєв, по одному разу Аруна та Ярмоленко, й у всіх епізодах переможцем ставав голкіпер гостей.

Упевнено контролюючи хід гри, на завершальній стадії «біло-синім» не вистачало нестандартних рішень. Був вихід трьох киян на двох оборонців «Кривбасу», але до вірного розіграти таку вигідну ситуацію не вдалося.

Навряд чи наставники «Динамо» залишилися задоволеними грою підопічних у першому таймі, але корективів у складі вирішили не робити. Ближче до перерви динамівці додали та стали виглядати цікавіше.

Перший гол у матчі було забито на 47-й хвилині після широкої атаки господарів. Ярмоленко знайшов у центрі штрафного Ідейє, той фінтом прибрав захисника та із п'ятнадцяти метрів пробив у хрестовину. Від каркаса воріт м'яч відскочив на вільного Аруну, який першим же дотиком переправив його в порожні ворота.

Повівши в рахунку, динамівці зменшили активність в атаці, а в захисті й концентрацію. Раз по раз рідкісні контратаки гостей завершувалися ударами, які ставали все небезпечнішими. Рахунок на 72-й хвилині зрівняв найактивніший у складі криворіжців Володимир Прийомов.

Останні двадцять хвилин зустрічі пройшли на половині поля гостей. Змінити хід зустрічі були покликані Роман Безус, Адмір Мехмеді та Марко Рубен, але ані ним, ані гравцям, які залишилися на полі, створити щось серйозне біля воріт команди Олега Тарана так і не вдалося.

Ключовий момент


Форвард «Кривбасу» Володимир Прийомов зовсім невипадково став автором гола, який дозволив його клубу досягнути позитивного результату із «Олімпійському». Спочатку м'яч після його удару пройшов у метрі від стійки, потім влучив у поперечину, а після третьої спроби затріпотів у сітці воріт. На 72-й хвилині Прийомов по флангу увійшов до штрафного й, не зустрівши опору, пробив метрів із 15-ти. Нападнику вдалося надати польоту м'яча неймовірну траєкторію, й, зачепивши спину Хачеріді, той влетів у самісіньку «дев'ятку».

Топ-персона



В офіційних матчах у 2013 році «Динамо» забило два м'ячі, й їхнім автором став Лукман Аруна. У грі з «Кривбасом» нігерійський півзахисник був активним, виправдовуючи надані йому аванси. До слова, м'яч, який забив Лукман, став 50-м для «Динамо» в домашніх матчах із командою з Кривого Рогу.

Прем'єр-ліга. 19 тур

3 березня 2013, м.Київ, НСК «Олімпійський». 20,594 глядачів

«Динамо» – «Кривбас» – 1:1 (0:0)

«Динамо»:
Шовковський (к), Віда, Михалик, Хачеріді, Тайво, Гусєв (Мехмеді, 63), Аруна (Рубен, 83), Велозу, Кранчар (Безус, 59), Ярмоленко, Ідейє.

«Кривбас»: Боровик, Пашаєв, Лисицький (к), Гітченко, Сердюк, Бабатунде (Мірошниченко, 76), Матич (Федорчук, 60), Дедечко, Бартулович, Прийомов (Іващенко,, 89), Самодін.

Голи: Аруна (47) – Прийомов (72).

Попереджені: Гусєв (55), Велозу (80) – Дедечко (16), Матич (43), Боровик (77), Сердюк (90).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер