Осінній сезон «Ліги дворового футболу 2013» відкрито!

Осінній сезон «Ліги дворового футболу 2013» відкрито!

Президія конференц-залу цього дня був як ніколи багатолюдним. У заході взяли участь президент Фан-клубу ФК «Динамо» (Київ) Сергій Михайленко, заступник директора Департаменту освіти й науки, молоді та спорту виконавчого органу КМДА Вадим Костюченко, заслужений майстер спорту СРСР та заслужений тренер України Леонід Буряк, перший віце-президент та виконавчий директор Федерації футболу м. Києва Віктор Старовойт, президент Всеукраїнської спілки громадських організацій «Молодь! Громада! Влада!» Олександр Зінченко, начальник відділу сім'ї, молоді та спорту Оболонського району м. Києва Олександр Образцов та голова громадської організації «Перспектива суспільства» Олександр Онищенко. Ведучим, представляючи гостей та розбавляючи їхні виступи цікавими фактами з історії київського та динамівського футболу, традиційно виступив заслужений журналіст України Олександр Липенко.

Першим слово взяв Сергій Михайленко. «Сьогодні ми презентуємо новий проект – «Футбол у кожне подвір’я» в рамках «Дворовоъ футбольної ліги». Сподіваємося, що вам усім вдасться показати себе в цьому турнірі й дай Боже, щоб завдяки йому в нашій країні з'явилися нові Андріъ Шевченки, Сергії Реброви, Леоніди Буряки та Олександри Шовковські».

Вадим Костюченко від імені столичного керівництва привітав хлопців із відкриттям нового сезону та розповів про плани КМДА щодо розвитку спортивної інфраструктури міста. «До 100-річчя київського футболу міською адміністрацією було прийнято рішення про будівництво в кожному районі сучасного міні-футбольного стадіону. Сподіваюся, в 2014 році з багатьма з вас ми зустрінемося на цих об'єктах у різних районах Києва. «Футбол у кожне подвір’я» – чудова програма, яка, впевнений, в майбутньому подарує нам нових футбольних зірок», – висловив свої очікування Вадим Костянтинович.

«Я часто спілкуюся з ветеранами київського «Динамо» – Мунтяном, Бишовцем тощо. На питання, де вони відточували свою майстерність, всі як один відповідали: «На подвір’ї!» Після тренувань поверталися додому, й на подвір’ї показували сусідським хлопцям, чому їх навчають футбольні тренери. І я дуже радий, що в Києві дворовий футбол завдяки вашим зусиллям почав відроджуватися», – зазначив Віктор Старовойт.

«Свого часу, коли я був ще хлопчиськом, ми грали На подвір’ї до знемоги. Приходячи додому, в мене не було сил навіть поворухнутися, й моя мати акуратно витирала мені рушником руки, ноги, обличчя. І так було кожного дня. Ваш талант – це 50 відсотків успіху, решта – це завзятість та працьовитість. Щоб грати у футбол професійно, необхідно багатьма речами жертвувати. І щоб чогось досягти, вам необхідно додатково займатися, в тому числі й на вуличних майданчиках. Якщо ви будете фанатично віддаватися футболу, то обов'язково досягнете успіху», – промову Леоніда Буряка хлопці зустріли бурхливими оплесками.

Після того, як усі гості звернулися до присутніх хлопців із напутнім словом, Сергій Михайленко та Олександр Зінченко підписали Меморандум про співпрацю між Фан-клубом ФК «Динамо» (Київ) та ВСГО «Молодь! Громада! Влада!». «У добрий шлях!» – такими словами підкріпив свій підпис президент динамівського Фан-клубу.

Завершився же захід яскравим виступом майстрів футбольного фристайлу, неформальним спілкуванням у рамках питання-відповідь присутніх із легендарним футболістом «Динамо» Леонідом Буряком, а також груповим фотографуванням на згадку.

www.fcdynamo.kiev.ua

* фото В. Тимченка

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер