«Особливий» здолав з «Челсі» «Астон Віллу» перед грою з «Динамо» полегшеним складом

«Особливий» здолав з «Челсі» «Астон Віллу» перед грою з «Динамо» полегшеним складом

Жозе Моурінью у цьому матчі віддав перевагу звичній для «Челсі» ігровій схемі 4-2-3-1.

Місце у воротах у відсутність Тібо Куртуа звично зайняв Асмір Беговіч. Пару центральних захисників склали досвідчений Джон Террі і француз Курт Зума. Зліва в обороні місце зайняв ганець Абдул Рахман Баба, а праворуч практично незамінний на цій позиції іспанець Сесар Аспілікуета. Місця опорних півзахисників отримали Сеск Фабрегас і Рамірес, у групу атаки склали Педро (ліворуч), Вілліан (праворуч) і між ними необстріляний гравець англійської молодіжки Рубен Лофтус-Чик. Єдиним чистим форвардом був обраний шалений Дієго Коста.

У першому таймі на полі «Стемфорд Брідж» точилася абсолютно рівна гра. Про це свідчила і статистика – рівність як за відсотком володіння м’ячем, так і за кількістю ударів по воротах. Але на 34-й хвилині гості самі собі привели гол. Голкіпер Гузан віддав пас низом на захисника Лескотта, який не зумів прийняти м’яч, чим скористався Вілліан. Бразилець швидко увірвався до штрафного майданчика та викотив м’яч під удар Дієго Кості, який вразив порожні ворота. Це був єдиний удар у площину воріт гостей у першому таймі.

На початку другого тайму «аристократи» також ні в чому не переважали гостей, але на 54-й хвилині рахунок став 2:0. Цього разу лондонці скористалися обрізкою суперника у центрі поля і провели ще одну стрімку атаку. Рамірес перехопив м’яч, а Фабрегас виконав ювелірний дальній пас на Косту, який не зумів завдати точною удару в дотик лівою, проте пробив правою, і м’яч рикошетом від захисника залетів у ворота.

Здобувши комфортну перевагу, команда Жозе Моурінью заграла більш впевнено і вже вона контролювала гру і мала можливості аби довести рахунок до розгромного. З персоналій у «Челсі» особливо виділявся активністю екс-«гірник» Вілліан, який продемонстрував хорошу зіграність із Костою. Часто загрожували воротам «вілланів» Педро і Фабрегас, активно підключався до атак Аспілікуета. В гіршу сторону виділявся ганський лівий захисник Баба, який нервував, але втім, свого опонента Карлеса Хіля все ж стримав.  

Цікаво, що згідно зі статистикою команда Моуріньо більшу частину своїх атак проводила через лівий фланг (42%), але і суперник «Челсі» ще більший відсоток атак проводив також через свій лівий фланг (52%). Відсоток володіння м’ячем за підсумком гри так і залишився рівним – 50 на 50. При цьому більше половини ігрового часу м’яч тримався у середині поля. За ударами «Челсі» таки отримало маленьку перевагу – 9 (3 у площину воріт) проти 8-ми (1 у площину).

На закінчення звернемо особливу увагу на те, що хитрий наставник нашого суперника зумів перед матчем у Києві з «Динамо» добитися важливої для себе і клубу перемоги в чемпіонаті в полегшеному складі, адже в грі крім травмованого лівого захисника Браніслава Івановича, не взяли участь центрбек Гарі Кехілл і бразильський півзахисник Оскар, у той час як Неманья Матіч відіграв лише другий тайм, а лідер команди Еден Азар і зовсім менше десяти хвилин, вийшовши лише на 83-й хвилині зустрічі.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер