Відкрито програму для дітей: «Я хочу до «Динамо!»

Відкрито програму для дітей: «Я хочу до «Динамо!»

Деяким учням навіть не вистачило місць, але вони були згодні стояти. Це й не дивно, адже в рамках програми «Я хочу до «Динамо», що проводиться спільно динамівським Фан-клубом та ДЮФШ «Динамо» ім. Валерія Лобановського, до школи завітали почесні гості: заслужений тренер України, тренер ДЮФШ «Динамо» Віталій Хмельницький, тренер групи хлопців 2006-го року народження Володимир Самборський, старший тренер середніх вікових груп ДЮФШ «Динамо» Валерій Шабельников, а також двоє динамівських вихованців 1999 року народження, нападники Богдан Трушенко та Ельнур Садигов.

Тренери відповіли на запитання присутніх хлопців, яких була величезна кількість. У школі є своя футбольна команда, яка перемагала в районних змаганнях та різних турнірах, тому учні проявили щирий інтерес до гостей, усі вони знають та люблять «Динамо», уважно стежать за виступами улюбленої команди й легко можуть перерахувати всіх найближчих суперників підопічних Олега Блохіна.

Відповідаючи на питання, Віталій Хмельницький розповів про те, як сам робив перші кроки у футболі в післявоєнні роки, за які команди виступав, згадав про ігри разом із Олегом Блохіним, який тільки починав свою кар'єру в «Динамо», й багато іншого. У Володимира Самборського запитували про те, як багато потрібно тренуватися, щоб стати справжнім футболістом, де проходять заняття, як потрапити до головної команди, про те, чому в нинішньому «Динамо» грає так багато легіонерів. Володимир Сергійович побажав дітлахам бути здоровими та якомога більше грати у футбол на подвір’ї, на уроках фізкультури, з друзями та любити «Динамо».

Валерій Шабельников розповів учням про роботу ДЮФШ «Динамо» та запросив усіх дітей на перегляд до ДЮФШ «Динамо» на Нивках, який проходить щосуботи та неділі о 10.00.

А керівник Фан-клубу «Динамо» Сергій Михайленко запросив усіх хлопців разом із батьками на стадіон підтримувати улюблену команду, адже тільки всім разом вдасться здобувати перемоги.

Тим часом, хлопці з динамівської школи Богдан Трушенко та Ельнур Садигов показали майстер-клас: вони продемонстрували, як правильно робити пас у два та один дотик внутрішнім боком стопи, пожонглювали м'ячем, відпрацювали зупинку м'яча різними способами: внутрішнім та зовнішнім боком стопи, під підошву, прийом м'яча на стегно тощо, що було зустрінуто оваціями від присутніх учнів школи. Після цього всі бажаючі хлопці із зали змогли вийти на сцену та спробувати відпрацювати вправи з, можна сказати, професіоналами. Спочатку хлопчаки боязко погоджувалися, але з часом черга, що в дві колони вишикувалася на сцені, досягла величезних розмірів. Із палаючими очима та величезним ентузіазмом вони приймали м'яча та відкочували його назад, тим самим переконавшись, що боятися нема чого, головне – мати велике бажання вчитися грати у футбол та бути готовим до важкої праці.

На завершення приємної зустрічі Віталій Хмельницький вручив директору школи Тетяні Іванівні Родіоновій футбольний м'яч. А дітлахи отримали від тренерів та Фан-клубу динамівські подарунки: плакати, журнали, блокноти та багато інших сувенірів. Завершився захід традиційною автограф-сесією та фотографією на пам'ять.

Сергій Михайленко:

- Сьогодні ми, Фан-клуб «Динамо» спільно з клубною ДЮФШ ім. Лобановського, запустили нову програму, яка називається «Я хочу до «Динамо». Вона спеціально розрахована на школярів – дітей, які не лише люблять футбол, а й мріють грати у футбол. Ми прийшли до цієї школи з тренерами старшого та молодого покоління й молодими гравцями, які показали та розповіли про футбол із середини, щоб хлопці, які бігають у дворах зі звичайним м'ячем та мріють стати справжніми футболістами й потрапити до «Динамо», знали, що у вихідні вони можуть прийти до динамівської ДЮФШ на Нивках, пройти перегляд та потрапити до нашого клубу.

Учні цієї школи з палаючими очима ставили дуже цікаві запитання, вони з неприхованим захопленням дивилися на фінти та інші футбольні елементи, які показували наші хлопці, а ще більше їм сподобалося самим виконувати їх. Ми сподіваємося, що до нашої школи буде приходити ще більше хлопців, а у складі першої команди «Динамо» буде все більше й більше українців.

Валерій Шабельников:

- Безумовно, подібні зустрічі приносять дуже багато позитивних емоцій, вважаю, вони мають бути регулярними. Це важливо і для реклами нашої школи, і для дітей, які побачили живих тренерів та отримали цікаву інформацію. Думаю, задоволення отримали і діти, і тренери. Упевнений, що такі акції сприятимуть поліпшенню іміджу ФК «Динамо» та, зокрема, дитячої школи. Брак хороших, талановитих дітей відчувається з кожним роком усе більше й більше. Телевізори, комп'ютери, інтернет забрали дітей з футбольних майданчиків на вулицях. А саме там з'являються справжні таланти.

Цього року наша школа офіційно проводить набір дітей 2008, 2007, 2006, 2005 та 2004-го років народження. До інших вікових груп проводиться не набір, а відбір. Тобто, ми беремо дітей, які вже мають володіти певними технічними навичками.

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер