День відкритих дверей: проводи Реброва

День відкритих дверей: проводи Реброва

Сьогодні на заміській базі «Динамо» в Конча-Заспі відбулось відкрите тренування для журналістів. Подібна практика з цього року стане традиційною, що не може не радувати «голодних» на інформацію спортивних журналістів.

Ігор Суркіс: «Реброву буде влаштовано прощальний матч. Але лише після завершення кар’єри»

Першим взяв слово перед журналістами президент клубу Ігор Суркіс. І відразу ж ошелешив присутніх новиною: Сергій Ребров переходить у казанський клуб не в липні цього року, як анонсувалось раніше, а вже буквально цими днями.

- Ігорю Михайловичу, ваш коментар з приводу переходу Сергія Реброва.

- Сьогодні в нас відбулась зустріч із керівництвом «Рубіну», де було висунуто аргументи казанців. Як відомо, Сергій Ребров повинен був приєднатись до своєї нової команди лише в липні, але чемпіонат Росії стартує уже 16 березня. Гроші не бувають зайвими, і , якщо враховувати, що Ребров прийняв остаточне рішення покинути «Динамо», компенсація в один мільйон доларів за негайний перехід Сергія, влаштовує усі сторони – і нас, і «Рубін», і самого гравця. Із сьогоднішнього дня Сергія Реброва можна вважати повноцінним гравцем «Рубіну» і епопею з його переходом можна закрити.

- Який фізичний стан Реброва на даний момент?

- Думаю, йому знадобиться до 10 днів для того, щоб приступити до повноцінних тренувань. У найближчих матчах він все рівно не зміг би допомогти «Динамо», в враховуючи те, що Юрій Сьомін не на словах, а на ділі поступово вводить у склад нашу молодь, то Ребров на запропоновані мною умови не погодився. Я йому не міг гарантувати місце в основному складі, оскільки не являюсь головним тренером. У Росії йому, вочевидь, запропонували кращі умови, раз він відважився на переїзд. Яким буде «Рубін» через певний час – не можу знати. Я розстаюсь із Ребровим мирно і велике йому спасибі за те, що він зробив для київського «Динамо» за роки перебування в команді. Ми його чекаємо у тій якості, у якій він вирішить продовжити кар’єру.

- Тобто, ви не виключаєте можливості повернення Реброва в «Динамо»?

- Ребров обов’язково повернеться в «Динамо», можете не сумніватись у цьому. Звичайно, він повернеться уже не в якості футболіста, але те, що повернеться, - 100 відсотків. Тут його рідна домівка, місто, рідні вболівальники. Гадаю, ми всі повинні сказати йому слова подяки за його внесок у клуб. Мало того, після того, як він повернувся з Англії, де в нього не склалась кар’єра, я був одним із небагатьох, хто вірив у нього і підставив своє плече. Повернувши його в команду, тим самим я продовжив кар’єру Сергія. Сподіваюсь, що в «Рубіні» Ребров буде одним із лідерів, футболістом, який приноситиме славу своєму новому клубу. Думаю, там і нього більше шансів мати місце в основному складі, ніж у «Динамо» за нинішньої великої конкуренції.

- Як зреагував сам Ребров на повідомлення про свій негайний перехід?

- Поставивши підпис під контрактом Сергія, я зателефонував йому і сказав: «Залишилось поставити один-єдиний автограф». Сергій правильно оцінив ситуацію, що склалася, адже з початку чемпіонату йому буде легше адаптуватись у команді, ніж приєднавшись до неї у розпалі сезону. Перед «Рубіном», звичайно ж, стоятимуть певні завдання на сезон, і щоб не чекати Реброва як рятівника, краще почати вирішувати ці завдання з початку чемпіонату. Якби я запрошував футболіста рівня Реброва у свій клуб, я б теж наполягав на тому, щоб цей гравець починав сезон із перших турів.

- Планується прощальний матч для Реброва?

- Сергій поки ще не завершив кар’єру гравця. Коли він вирішить повішати бутси на цвях, то ми, звичайно ж, влаштуємо йому прощальний матч. Але такої ж честі у нас заслуговують багато футболістів. Ті ж Валентин Белькевич і Сергій Федоров, які багато років віддали клубу. До речі, у мене зовсім нещодавно була бесіда з Белькевичем. Я йому сказав, щоб він швидше визначався зі своїми подальшими планами. Якщо він збирається продовжувати футбольну кар’єру, ми знайдемо йому посаду в «Динамо», щоб Валентин і надалі продовжував працювати для нашого клубу. Він взяв паузу, після чого ми зустрінемось і остаточно про все домовимось.

- На даний момент Ребров являється капітаном клубу…

- Поки що Сергій дійсно є капітаном «Динамо». Але впродовж одного-двох днів команда обере собі нового капітана.

- Можливо, у вас є гідний претендент на звання капітана?

- Ні, я не маю права нав’язувати свою думку. Це справи виключно команди.

- На вашу думку, що змінилось у команді з приходом Юрія Сьоміна? Зокрема, у тренувальному процесі?

- Я не можу відповісти на це запитання. Я ж не тренуюсь, і не можу відчути, більшими чи меншими стали навантаження для гравців.

Юрій Сьомін: «Перехід Реброва – велика втрата для нас»

Головний тренер «Динамо» Юрій Сьомін вийшов на тренування одним із останніх, але на кілька запитань журналістів усе ж відповів.

- Думаю, керівництво «Динамо» і особисто Сергій Ребров прийняли вірне рішення. Не бачу жодного сенсу у тому, якщо Сергій би приєднався до команди по ходу чемпіонату. Тим не менше, я шкодую про те, що він нас покидає. Ребров був дуже важливим для нас гравцем – у наших тактичних схемах, зокрема на турнірі в Ізраїлі, він виконував великий об’єм роботи. Отримавши пошкодження в контрольному поєдинку у матч з «Ростовом» на іспанському зборі, він на певний час вибув з гри. Цього часу і вистачило «Рубіну», щоб схилити шальки терезів в свою сторону. Якби Ребров почав чемпіонат уже в матчі з «Дніпром» - і, відповідно, нікуди б уже не пішов. Оскільки в наступному матчі проти запорізького «Металурга» не зможе грати, немає смислу утримувати його в Києві.

- Це серйозна втрата для «Динамо»?

- Будь-який гравець, який покидає команду, - велика втрата.

Сергій Ребров: «Переїзд у Казань – справа кількох днів»

Сергій Ребров не тренувався в основній групі футболістів і здійснював пробіжки навколо поля, подумки, швидше за все, уже перебуваючи в Казані.

- Сергію, чому ви сьогодні не тренувались у загальній групі зі своїми хлопцями?

- У мене ще не залікована травма. Тому поки що тренуюсь за індивідуальною програмою.

- Коли планується від’їзд у Казань?

- Ще не знаю. Віце-президент «Рубіна», який зараз знаходиться в Києві, хоче, щоб я вже завтра вилетів у Росію, але не знаю, наскільки це буде можливо. У будь-якому випадку, переїзд у Казань – справа кількох днів.

- Що перше відчули, довідавшись, що вже зараз можете приєднатись до нової команди?

- Я припускав, що «Дианмо» відпустить мене вже зараз. Просто не бачу смислу тримати мене в Києві до червня, якщо в мене вже є на руках контракт із новим клубом. Тепер думатиму про нову команду, але в той же час «Динамо» не забуду. Моє серце завжди було тут, у «Динамо». Як сказав, Ігор Михайлович, можливо, повернусь у клуб, але вже не в якості футболіста.

- Чим би ви хотіли займати по завершенні кар’єри футболіста?

- Не знаю. Ще про це не думав. Я хочу ще два-три роки пограти в футбол на високому рівні, а там буде видно.

- Сім’я переїжджає з вами?

- Звичайно. Але, думаю, не зараз. Наприкінці травня, коли в Діми закінчиться навчальний рік, дружина і син обов’язково переїдуть до мене.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер