Відкрите тренування збірної України

Відкрите тренування збірної України

Андрій Несмачний
У рамках підготовки до відбірних матчів-2010 збірна України поведе два контрольних поєдинки проти національних команд Голландії та Швеції. Перед вильотом до Роттердама на заміській базі «Динамо» в Конча-Заспі відбулось відкрите тренування команди Олексія Михайличенка.

На занятті всі хлопці вийшли в хорошому настрої, обмінюючись жартами. Перед початком тренування наставник команди розділив футболістів на дві групи, які після розминки і вправ із м’ячем зіграли між собою двосторонку без воротарів. Голкіпери в цей час займались зі своїм тренером. Також окремо від усіх здійснював пробіги навколо поля наш голландський легіонер Євген Левченко. Кілька хвилин наші футболісти приділили представникам ЗМІ, яких того дня на базі зібралось досить багато.


Віталій МАНДЗЮК, захисник збірної України:
- На даному етапі кожна товариська гра важлива психологічно і з точки зору того, щоб усі хлопці зігрались. Якщо вдасться перемогти, думаю, з кожною грою команда додаватиме і показуватиме все більш якісний футбол, тому такі матчі необхідні.

- Можливо, вдома збірній України було б легше справитись із Голландією та Швецією?

- Гадаю, цим командам байдуже, де грати, вони дуже сильні. Нам же потрібно підлаштовуватись і під їхній графік, і під погодні умови, і під уболівальників. Із цим проблем немає. Можливо, навіть краще, що ми граємо на виїзді, думаю, на стадіонах буде більше людей.

- У вас позаду нелегкий сезон. Зараз саме пора б у відпустку?

- Так, сезон був дійсно важким і фізично, і емоційно. Напевно, футболісти в різних кондиціях, але, думаю, наші тренери зроблять все можливе, щоб до матчу всі підійшли в потрібному емоційному та фізичному стані.

- А який моральний стан динамівців після важкого сезону? Невдачі якось відобразяться на збірній?

- Думаю, ні. Просто потрібно якомога швидше переключитись і не думати пор клубні справи. Зараз є лише збірна, і нам потрібно докласти всіх зусиль, щоб повернутись із хорошим результатом.

Андрій НЕСМАЧНИЙ, захисник збірної України:

- Значення товариських матчів із голландцями і шведами важко переоцінити. Ми гратимемо не так уже й багато матчів перед стартом відбірного турніру, та й зіграли ми цим складом не так уже й багато поєдинків. Тому кожна гра для нас важлива, як і для України в цілому.

- Останнім часом ви не так часто виходили на поле у складі «Динамо». Як відчуваєте, готові допомогти збірній?

- Звичайно. Я і в «Динамо» був готовий. Просто тренер вирішує, хто на даний момент краще виглядає, того він і ставить в основний склад. Напевно, він вважав, що краще готовий інший гравець. Моя справа старатись і добре виконувати свою роботу.

- Як у команді сприйняли відсутність трофеїв цього сезону?

- Звичайно, це завжди прикро і печально. Цього року в нас не все склалось, але нічого страшного, на цьому життя не завершується. Ми теж не один раз перемагали і робили «дубль» на внутрішній арені, як це зробив «Шахтар» цього року. Думаю, трагедії з цього робити не слід. Зараз для нас найголовніше завдання з пробитись до групового етапу Ліги чемпіонів.

- Усі ваші партнери вже відпочивають, а ви відстоюватиме честь країни. Як вирішуватиметься питання з відпусткою?

- Така наша доля. Команда збирається 10 червня, а для «збірників» тренерський штаб вирішив подовжити відпустку ще на тиждень – Юрій Павлович не залишив нас без відпочинку. У нас теж буде час побути зі своїми сім’ями та дітьми.

- А потім не буде важко вливатись у тренувальний процес?
- Думаю, ні. Така ж ситуація була після чемпіонату світу 2006 року, коли команда проходила збір, а члени національної команди приєднались до партнерів пізніше. Тоді все пройшло нормально і без боляче. Для нас це не вперше, тому, певен, почнемо працювати без проблем з усіма.

www.fcdynamo.kiev.au

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер