Відправити «Стяуа» в нокаут

Відправити «Стяуа» в нокаут

Футбол у нашого суперника в заключному матчі групового етапу Ліги Європи завжди розвивався в авангарді й, звичайно, був найбільш прибутковим та популярним.

Так хто ж власник?

Наприкінці 90-х років минулого століття, під час президентства Віорела Паунеску, до складу ради акціонерів клубу увійшов впливовий бізнесмен Джиджі Бекалі, який співпрацював із торгових питань із військовим відомством. Поступово скуповуючи клубні акції, Бекалі до кінця 2003-го року став власником 64% із них.

Пізніше він заснував АФК «Стяуа», збанкрутувавши його попередника. З 2007-го року за документами Бекалі офіційно з клубом не пов'язаний, переоформивши акції, що належали йому, на своїх племінників. 20 травня 2013 року Джиджі Бекалі було засуджено до трьох років позбавлення волі у справі про земельну власність міністерства оборони Румунії.

Минулого тижня міністерство оборони Румунії виграло суд у «Стяуа» стосовно володіння брендом «Стяуа», а саме ім'ям, логотипом та клубними кольорами.

Переговори між представниками клубу та чиновниками військового відомства вже розпочалися, але поки пройшли безрезультатно. Якщо в подальшому вони ні до чого не призведуть, то міністерство оборони буде намагатися через суд отримати компенсацію від трансферів, прибутку клубу та телевізійних прав у період з 2004 до 2014 року.

Паралельно Бекалі, який має великий вплив на клуб, віддав вказівку про реєстрацію нового товарного знаку. «Стяуа Бухарест» може стати просто «Стяуа», мати жовті кольори, а логотип буде представлено у світлих тонах червоно-синього кольору.

До речі, в неділю на матч чемпіонату Румунії проти «Студентського муніципального спортивного клубу» (Ясси) команда вийшла у футболках із заклеєним логотипом та в нервовому матчі все ж завдяки єдиному голу поляка Шукали спромоглася на п'ятій доданій хвилині зломити опір одного з аутсайдерів чемпіонату – 1:0.

Солодкі ілюзії з гірким присмаком

Після оголошення результатів жеребкування у «Стяуа» почали згадувати перемогу з великим рахунком над динамівцями (4:1), яку було здобуто 13 вересня 2006-го року. Багато людей у Румунії вважали, що давно київське «Динамо», яке давно не вигравало чемпіонат своєї країни, поступаючись донецькому «Шахтарю» під керівництвом їхнього земляка Мирчі Луческу, зовсім не конкурент у боротьбі за перше місце в групі, де також представлені данський «Ольборг» та португальський «Ріу Аве».

Розгромна перемога над «Ольборгом» у першій грі 6:0 могла лише підзадорити подібні настрої. Але в наступних матчах у групі чемпіон Румунії спромігся виграти ще лише одного разу й через це підійшов до останнього матчу з київським «Динамо» в ролі третього зайвого.

Але представники «Стяуа», згідно з їхніми заявами, впевнені у своїй перевазі над «біло-синіми» й підсумкової щасливої розв'язки з виходом до весняної частини турніру. У зв'язку з цим згадалася позиція Володимира Кличка та його брата Віталія, які вболівають за наш клуб. У відповідь на гучні заяви своїх суперників перед боями, ті давали відповідь тоді, коли це було потрібно, причому часто нокаутом...

Олег Задерновський

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер