П’ятеро динамівців зіграли за збірну України проти Чехії в Лізі націй

П’ятеро динамівців зіграли за збірну України проти Чехії в Лізі націй

У вівторок, 10 вересня, збірна України провела матч 2-го туру нового сезону Ліги націй у Дивізіоні В. Підопічні Сергія Реброва після несподіваної поразки від Албанії (1:2) протистояли на виїзді команді Чехії.

Порівняно з попереднім поєдинком тренерський штаб «жовто-синіх» зробив відчутну ротацію стартового складу. Із перших хвилин на поле вийшли четверо динамівців – захисник Олександр Тимчик, півзахисники Микола Шапаренко та Андрій Ярмоленко, а також нападник Владислав Ванат.

Саме останній міг відкривати рахунок уже в дебюті зустрічі, ледь не підловивши на помилці захисника, який необачно віддавав м’яча назад воротарю, але удар Владислава з меж штрафного майданчика врешті-решт було заблоковано.

А на 22-й хвилині «жовто-сині» пропустили прикрий гол. Після передачі з правого флангу до штрафного майданчика Шапаренко не зміг вибити м’яча якомога подалі від володінь нашої команди, Черни підхопив та виконав силовий простріл, а Шульц підставив ногу й переправив м’яча в порожні ворота – 1:0.

Гол у відповідь у ворота господарів організували динамівці: Шапаренко від лівого кута штрафного майданчика навісив до воротарської, де Ванат вискочив з-за спини захисника та головою переправив м’яча до сітки – 1:1. Є дебютний м’яч динамівського вихованця у футболці національної збірної!

Утім, втримати нічийний рахунок до перерви «жовто-синім» не вдалося. Уже в компенсований до першого тайму час захисники не змогли вибити м’яча зі свого карного майданчика, і той же Шульц ударом метрів із 12-ти поцілив точно в кут – 2:1.

Після перерви підопічні Сергія Реброва володіли ініціативою, але на 80-й хвилині пропустили ще один м’яч. Матвієнко зіграв рукою у власному штрафному майданчику після подачі з флангу, й арбітр після перегляду відеоповтору призначив пенальті, який чітко виконав Соучек. На 84-й хвилині гостям вдалося скоротити відставання до мінімуму після того, як Судаков замкнув головою навіс Циганкова з правого флангу, однак допомогти врятувати матч не вдалося ані їм, ані ще одному динамівцю Олександру Піхальонку, який вийшов на заміну незадовго до фінального свистка, не вдалося.

У підсумку, друга поспіль поразка збірної України в Лізі націй. Свій наступний матч у рамках цього турніру «жовто-сині» проведуть 11 жовтня проти Грузії. Цей матч відбудеться в польській Познані.

Ліга націй В, 2-й тур

Чехія – Україна – 3:2 (2:1)

Голи: Шульц, 22, 45+2, Соучек, 80, з пенальті – Ванат, 37, Судаков, 84.

Україна: Трубін – Тимчик, Забарний, Матвієнко, Миколенко – Степаненко (Яремчук, 79), Шапаренко (Судаков, 68), Ярмоленко (Циганков, 68) – Зінченко (Піхальонок, 84), Мудрик – Ванат (Маліновський, 80)

фото УАФ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер