П’ятеро динамівців зіграли за збірну України проти Польщі у товариському матчі

П’ятеро динамівців зіграли за збірну України проти Польщі у товариському матчі

Національна збірна України продовжує готуватися до участі у фінальному турнірі чемпіонату Європи, що пройде з 14 червня до 14 липня у Німеччині. Після товариського поєдинку із господарями континентальної першості, німцями, який завершився унічию (0:0), у п’ятницю, 7-го червня, наша команда провела ще один спаринг зі збірною Польщі, який відбувся у Варшаві на Національному стадіоні.

Гра вийшла видовищною та результативною. Вже до 30 хвилини поляки змогли тричі відзначитися у воротах українців, але до перерви «синьо-жовті» відквитали один м’яч. У другому таймі забитих м’ячів глядачі не побачили.

З перших хвилин українці заволоділи м’ячем та провели кілька небезпечних атак. Зокрема по воротах пробив динамівець Ярмоленко, але м’яч пролетів вище. Натомість поляки, впоравшись зі стартовим тиском, перехопили ініціативу та за достатньо короткий проміжок часу змогли відзначитися тричі. До першого взяття воріт призвело стандартне положення: після подачі від кутової позначки та метушні у штрафному майданчику м’яч потрапив до Валюкевича, і той з близької відстані поцілив у ворота – 1:0.

Відчувши впевненість, господарі на куражі помчалися уперед та створили ще два по-справжньому небезпечних моменти. У першому випадку м’яч пролетів трохи вище поперечини, а у другому свою команду врятував Бущан. Незабаром поляки таки відзначилися ще раз. Цього разу Зелінський зліва, здавалося, робив простріл до штрафного майданчика, але м’яч залетів у дальній кут воріт – 2:0.

Гості докладали багато зусиль, щоб виходити з-під пресингу суперників та скоротити відставання у рахунку, але їм це не вдавалося. А ось господарі, навпаки, відзначилися знову: після подачі кутового Романчук у дотик головою переправив сферу у сітку воріт – 3:0. Одразу забити у відповідь усі шанси мав Тимчик – Довбик залишив м’яч під удар динамівцю, але наш захисник якимось дивом не зумів переграти воротаря Польщі.

Втім, до перерви наша команда таки змогла покращити своє становище: Маліновський за протидії захисників віддав пас на Довбика, і Артем свою нагоду не змарнував, чудовим ударом спрямувавши м’яч точно у правий нижній кут воріт – 3:1.

У другому таймі гра не була настільки яскравою. На полі було багато боротьби, але до реальних загроз справа не доходила. Кілька разів довелося вступати у гру Бущану, а біля протилежних воріт відзначалися активністю Довбик та Судаков. Варто звернути увагу на момент поляків у середині другого тайму: Букса після подачі зі штрафного пробивав головою під поперечину, але Бущан у стрибку витягнув м’яч та перевів його на кутовий.

Українці відповіли двома перспективними атаками. Спочатку Мудрик своєчасним пасом знайшов у вільній зоні Судакова, але той з гострого кута не зумів переграти воротаря. А незабаром не пощастило і Зінченку, який пробив з вигідної позиції, але вийшло вище воріт. Господарі ледь не забили четвертий м’яч, коли Левандовський поблизу штрафного майданчика зіграв у стінку з партнером та пробив по воротах – Бущан продемонстрував свою реакцію та перевів сферу на кутовий. Після подачі від кутової позначки Георгій зреагував і на спробу Пухача. У компенсований час Мудрик здорово віддав передачу на хід Ванату, але того випередив воротар збірної Польщі Скорупський.

Тож до фінального свистка рахунок більше не змінювався – 3:1 на користь поляків.

Зазначимо, що у грі взяли участь п’ятеро динамівців. У стартовому складі на поле вийшли воротар Георгій Бущан, захисник Олександр Тимчик та вінгер Андрій Ярмоленко, який був замінений на 69-й хвилині. Нападник Владислав Ванат з’явився на полі на 76-й хвилині та зіграв до фінального свистка, а півзахисник Микола Шапаренко – на 81-й, зігравши завершальні хвилини поєдинку.

Також із перших хвилин на полі зʼявився вихованець «біло-синіх» Віталій Миколенко, який був замінений у перерві. Віктор Циганков вийшов на заміну на 69-й хвилині, як і Богдан Михайличенко. А колишній капітан «Динамо» Сергій Сидорчук вийшов на поле у стартовому складі та провів увесь матч.

Нагадаємо, що 11 червня на «синьо-жовтих» чекає спаринг з Молдовою у Кишиневі. Перший поєдинок у фінальному турнірі Євро-2024 підопічні Сергія Реброва проведуть 17 червня проти Румунії.

Товариський матч

Польща – Україна – 3:1 (3:1)

Польща: 1. Скорупський, 2. Саломон, 4. Валюкевич (18. Берешиньський, 61), 14. Ківіор, 10. Зелінський (к) (9. Левандовський, 61), 13. Романчук (8. Модер, 61), 17. Скураш, 21. Залевський (15. Пухач, 72), 7. Мілік (19. Урбанський, 5; 6. Калузиньський, 61), 16. Букса, 20. Шиманський.

Україна: 1. Бущан, 16. Миколенко (17. Зінченко, 46), 21. Бондар, 4. Таловеров, 24. Тимчик, 5. Сидорчук, 8. Маліновський (26. Михайличенко, 69), 20. Зубков (10. Мудрик, 69), 7. Ярмоленко (к) (15. Циганков, 69), 14. Судаков (19. Шапаренко, 81), 11. Довбик (25. Ванат, 76).

Голи: Валюкевич (10), Зелінський (16), Романчук (30) – Довбик (41)

Попередження: Тимчик (49), Маліновський (56), Таловеров (86).

*Фото - УАФ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер