П’ятеро динамівців зіграли за збірну України U21 проти Сербії у відборі на Євро-2025

П’ятеро динамівців зіграли за збірну України U21 проти Сербії у відборі на Євро-2025

Молодіжна збірна України провела заключний поєдинок у рамках відбору на Євро-2025 (U21). «Жовто-сині» завершували виступ у кваліфікації континентальної першості в Старій Пазові проти Сербії.

Підопічні Унаї Мельгоси заздалегідь виконали задачу, і незалежно від того, яке підсумкове місце посіли би в турнірній таблиці групи F, усе одно кваліфікувалися до фінальної частини чемпіонату Європи.

У стартовому складі «жовто-синіх» на поле стадіону в Старій Пазові вийшли четверо динамівців – місце у воротах зайняв Руслан Нещерет, у центрі поля діяв Валентин Рубчинський, а на флангах атаки розташувалися Назар Волошин та Максим Брагару.

«Жовто-сині» більше володіли м’ячем, атакували, але натомість пропустили у свої ворота в середині першого тайму. Припустившись помилки при розіграші м’яча біля власних воріт, українці дозволили суперникам зіграти на перехопленні, партнер вивів Мілана Алексича до воріт, і той пробив із меж штрафного майданчика повз Нещерета – 1:0. Ще один момент був у господарів, коли форвард сербів утік фактично віч-на-віч із воротарем, але Ярмолюк наздогнав опонента та встигнув заблокувати удар із убивчої позиції.

Після перерви господарі ще глибше сіли до своїх володінь, і незважаючи на тотальну перевагу «жовто-синіх», рахунок у поєдинку, що проходив за складних погодних умов при поривчастому вітру, більше не змінювався. Не допоміг і вихід на останній хвилині основного часу ще одного динамівця, нападника Ігоря Горбача, який нинішній сезон проводить на правах оренди в луганській «Зорі».

Відбір Євро-2025 (U21), група F

Сербія U21 – Україна U21 – 1:0 (1:0).

Україна U21: Нещерет, Роман, Салюк, Мельниченко, Смоляков (Хлань, 72), Варфоломеєв (Очеретько, 53), Рубчинський, Ярмолюк (Федор, 72), Волошин (Горбач, 90), Брагару, Краснопір (Квасниця, 53).

Гол: Алексич (21).

Додамо, що в паралельному матчі групи Англія розгромила вдома Азербайджан – 7:0. Підсумкове становище команд у групі F виглядає наступним чином: 1. Англія – 25 очок, 2. Україна – 24, 3. Сербія – 16, 4. Північна Ірландія – 11, 5. Люксембург – 8, 6. Азербайджан – 3.

Зазначимо, що фінальний турнір Євро-2025 (U21) відбудеться з 12 до 29 червня наступного року у Словаччині.

Фото УАФ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер