Пам'ять Героїв АТО вшанували футбольним турніром

Пам'ять Героїв АТО вшанували футбольним турніром

Загалом за час проведення АТО на сході України загинуло 15 мешканців Голосіївського району столиці, останнім із яких став добре відомий уболівальникам київського «Динамо» активіст «ультрас» із позивним «Беркут». Організатором турніру виступив Андрій Дащенко, керівник волонтерського батальйону Центру координації та допомоги бійцям та пораненим під час АТО. Ініціативу Дащенка та його колег-волонтерів підтримав футбольний клуб «Динамо» (Київ) та його президент Ігор Суркіс, які надали всебічну підтримку на всіх етапах організації. Партнерами турніру виступили Голосіївська районна державна адміністрація, Федерація футболу міста Києва, торгові мережі Голосіївського району «Епіцентр» та «Метро», ресторан «Голосіївський двір» та небайдужі приватні особи.

Перед присутніми футболістами-аматорами та глядачами виступив Військовий козацький оркестр, а серед почесних гостей були відомі у футбольному світі люди – колишній нападник «Динамо» Віктор Хлус та віце-президент ДЮФЛУ Станіслав Кочубинський. На самому видному місці висіла символічна «стіна пам'яті», на якій надруковані фотографії кожного з Героїв АТО та їхня коротка біографія.

У турнірі взяли участь 12 команд Голосіївського району, які спочатку зіграли в груповому етапі, а потім визначили найсильнішого на стадії плей-оф. Переможцем змагання стала команда торгової мережі «Епіцентр»! Нагороди найкращим командам турніру вручали члени сімей загиблих у АТО хлопців. А від ФК «Динамо» (Київ) кожен із гравців команди-переможниці отримав сертифікат на абонемент на домашні матчі «Динамо» в сезоні 2015/16. Отримати самі абонементи можна буде на початку літа, коли вони надійдуть до продаж.

На полі ДЮСШ-15 футбольний день для учасників та гостей турніру не закінчився. ФК «Динамо» запросило всіх відвідати гру чемпіонату України «Чорноморець» – «Динамо», виділивши для цього сектор №14, а в перерві матчу віце-президент клубу Олексій Семененко та Андрій Дащенко розповіли глядачам про ідею проведення турніру та всебічну допомогу, яка надається родинам загиблих у АТО військових.



Підсумок насиченого дня підбив керівник волонтерського батальйону Центру координації та допомоги бійцям та пораненим під час АТО Андрій Дащенко: «Я вдячний усім за допомогу в організації турніру, а особливо ФК «Динамо», його президенту Ігорю Суркісу та віце-президенту Олексію Семененку. Ми у великому боргу перед хлопцями, які поклали своє життя за нас та наших дітей. Ідеєю турніру було об'єднати всіх – керівників міста, футбольну громадськість, бізнес, волонтерський рух та звичайних громадян – шанувати пам'ять полеглих на Донбасі Героїв та завжди пам'ятати про їхні звитяги. Сім'ї загиблих Героїв та бійці, які тільки повернулися з АТО, спочатку зустрілися на футбольному полі, а потім продовжили спілкування на матчі за участю «Динамо». Тепер наша наступна мета – провести на травневі свята ще один футбольний турнір, уже за участю команд з усіх районів міста Києва».

* фото А.Лукацький

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер