Пам'ять про загиблих футболістів житиме вічно! (+ ВІДЕО)

Пам'ять про загиблих футболістів житиме вічно! (+ ВІДЕО)

У пам'ятній акції, що була організована Київською міською федерацією футболу та Асоціацією ветеранів футболу міста Києва, взяли участь президент Федерації Футболу України Андрій Павелко, ветерани міського футболу та ФК «Динамо» (Київ), футбольні функціонери, тренери, арбітри, журналісти та багато інших. Особливо варто відзначити мужніх воїнів української армії, які отримали поранення в Зоні АТО й також прийшли на стадіон «Старт».

Символічно, що перед початком пам'ятного заходу на полі стадіону «Старт» відбувся футбольний турнір серед чотирьох київських команд («Моноліт», «Поділ», «Локомотив» та «Старт»), складених із дітлахів 2007 року народження. А пізніше юні гравці та їхні батьки приєдналися до футбольної громадськості, віддавши данину пам'яті молодим та талановитим футболістам, чиє життя трохи більше 70-ти років тому на самому злеті обірвала війна...

Заслужений журналіст України Олександр Липенко познайомив усіх присутніх з історією київського футболу у воєнний час, віддавши належне любові до футболу городян. На значущості подвигу футболістів тих років та важливості дбайливого зберігання пам'яті акцентував увагу Президент ФФУ Андрій Павелко: «День пам'яті всіх нас об'єднує. Пам'ять про наших героїв, які мужньо виграли у команди ворогів, не побоялися смерті та своїм вчинком показали, що на футбольному полі можна продемонструвати свою мужність, любов до батьківщини та своєї землі. Прекрасна традиція збиратися на травневі свята багато років тому була закладена Київською міською федерацією футболу. Ми же докладемо всіх зусиль, щоб цей стадіон був збережений, а на ньому юні футболісти могли кувати свою майстерність та надихатися для майбутніх перемог за «Динамо» та збірну України».

Після покладання квітів до стели пам'яті загиблим футболістам та хвилини мовчання керівники українського та київського футболу нагородили юних гравців почесними дипломами та вручили кожній із команд по кілька десятків футбольних м'ячів.

Як зазначив президент Київської міської федерації футболу Ігор Кочетов, заходи на данину пам'яті загиблим футболістам традиційно проводяться вже більше десяти років, а в цьому році в них уперше взяв участь президент ФФУ. Особливо стурбований керівник київського футболу й долею самого стадіону «Старт», на місці якого ще кілька років тому хотіли звести багатоповерховий житловий комплекс: «Футбольна громадськість міста зробила все можливе, щоб на цьому святому для кожного з киян місці продовжували грати у футбол. Якщо вдасться реалізувати наші задуми, стадіон «Старт» буде реконструйовано за однією з програм УЄФА».

Турботливо допомагає нині живим ветеранам київського футболу міська Асоціація. Її керівник Віктор Хлус і цього разу приготував ветеранам приємний сюрприз: «Наша асоціація в межах можливостей намагається допомагати ветеранам київського футболу. Щомісяця видаємо продуктові набори, не забули наших славетних попередників і цього разу. Прийшли колишні гравці «Динамо» Володимир Сорокін, Микола Пінчук, знаменитий дитячий тренер Олександр Шпаков (до слова, сьогодні у «другого батька» Андрія Шевченка 69-й день народження)... Загалом же цього дня подарунки від Асоціації отримали близько двадцяти ветеранів київського футболу. Але, найголовніше, увага та повага до цих сивочолих дідусів. Молоде покоління про них, напевно, вже й не знає, а ми маємо завжди шанувати та пам'ятати тих, хто заклав славу та повагу нашому футболу».

Дмитро Шаповал

* фото Віктор Перегняк

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер