Пап Діакате: «Пишаюся капітанською пов'язкою у збірній»

Захисник «Динамо» Пап Діакате, який відновився після важкої травми коліна, зараз активно набирає форму і через матчі звикає до ігрового ритму – як у складі «Динамо», так і національної збірної. Останній із них – товариський поєдинок проти Анголи, в якому Пап вивів команду з капітанською пов'язкою.

- Зараз у нас достатньо молода команда. Багато досвідчених футболістів пішли із збірної після того, як було провалено відбірковий турнір до чемпіонату світу. Саме тому через товариські матчі необхідно набиратися досвіду, щоб в майбутньому не повторювати колишніх помилок.

Матч проти Анголи проходив у місті Портімао (Португалія). У зв'язку з тим, що у «Динамо» найближчим часом важкі матчі в чемпіонаті України і старт у Лізі чемпіонів, тренер дозволив мені зіграти лише один тайм. На поєдинок я вивів команду з капітанською пов'язкою. Це був уже другий матч, в якому я виконував таку почесну місію, і я дуже пишаюся тим, що є капітаном збірної своєї країни.

- Збірна Сенегалу проводила також товариський матч проти Китаю (9 вересня), але ти в ньому участі не брав…

- Всі футболісти, які грали проти Анголи, роз'їхалися по своїх клубах, і в поєдинку з Китаєм брав участь умовно другий склад нашої команди. Бажання довести свої зазіхання на потрапляння до національної збірної позитивно позначилося на грі хлопців, і матч з доволі сильним опонентом закінчився нульовою нічиєю.

- Як ти оціниш свою форму напередодні старту «Динамо» в Лізі чемпіонів?

- Ви знаєте, завдяки старанним заняттям у тренажерному залі я зміг підтягнути свою фізичну форму і достатньо добре підготуватися до старту в Лізі чемпіонів. Проте, останнє рішення все одно залишається за тренером. Якщо він довірить мені місце на полі, то я готовий грати і приносити користь команді. Якщо ж ні – буду тренуватися і чекатиму на свій шанс.

- В останньому матчі чемпіонату України проти донецького «Металурга» тебе не було навіть у заявці. З чим це пов'язано?

- Напередодні матчу я відчував біль у коліні. Тренер вирішив не ризикувати, і надав мені відпочинок. Зараз уже приводів для непокоєння немає, і я готовий грати.

Юрій Вишневський, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер