Паулу Фонсека: «Лише одна команда сьогодні прагнула перемогти»

Паулу Фонсека: «Лише одна команда сьогодні прагнула перемогти»

- Це була дуже насичена тактикою гра, без великої кількості гольових нагод. Мені здається, у цьому матчі лише одна команда прагнула перемогти. Ми приїхали на поле суперника з бажанням показати свою гру та здобути перемогу. «Динамо» практично весь час грало на своїй половині поля, лише інколи проводячи контратаки та вичікуючи наших помилок. Гадаю, всі розуміють, що ми грали краще. Ми практично весь матч провели на половині поля суперників, намагалися грати у відкритий атакувальний футбол, але завжди важко грати за такого сценарію, створювати моменти та розкривати оборону суперника, який усім складом стоїть на захисті своїх воріт. Зрозуміло, що я цілком незадоволений сьогоднішньою грою. Ми приїхали сюди показувати хоробрий, атакуючий футбол. Вважаю, що ми заслуговували на перемогу.

- Що ви намагалися сказати арбітру після завершення першого тайму? Як оціните суддівство, зокрема епізод, коли м'яч влучив у руку Бутка після удару Мораеса головою?

- Це була непроста гра для арбітра, гравці не полегшили йому життя. Непростий матч як для гравців, так і для арбітрів. Сьогодні було багато фолів. Коли я бачу, що якийсь гравець постійно фолить, а арбітр не звертає на це жодної уваги, я намагаюся з ним поговорити про це, вказати йому про це. Щодо моменту з рукою Бутка, відверто кажучи, зараз я не знаю, про який епізод йде мова. Я його не бачив і не пам'ятаю, але обов'язково перегляну його після прес-конференції.

- Чого не вистачило «Шахтарю» аби розкрити оборону киян?

- Протистояти насиченій обороні - найважчий сценарій для будь-якої команди. Завжди дуже важко грати, коли одна команда повністю закривається, коли немає простору, неможливо створювати моменти. Тим не менше, сьогодні нам вдавалося приймати правильні рішення, проводити непогані комбінації в центрі поля, здійснювати флангові передачі, але чогось не вистачило, аби створювати насправді гольові моменти.

- Це найменш яскравий поєдинок з усіх зіграних проти «Динамо»?

- Так, напевно, так і є. Зазвичай динамівці демонструють відкритий футбол у матчах з нами. Обидві команди прагнуть перемогти, обидві створюють моменти. А у сьогоднішній грі не було ентузіазму. Одна команда весь час атакувала, намагалася наблизитися до воріт суперника, інша лише оборонялася. Для тих, хто дивиться футбол, нецікаво, коли він розвивається за таким сценарієм. Можливо, сьогодні дійсно був найменш емоційний матч з-поміж усіх, які я провів із «Шахтарем» проти «Динамо».

- Чи побачимо ми вас у наступному сезоні в Україні?

- Хочу поставити крапку у цьому питанні щодо мого контракту. На даний момент я зовсім не переживаю про своє майбутнє. Мій контракт завершиться наприкінці сезону, тому ще є багато часу, аби приймати якісь рішення. Наразі я взагалі не турбуюсь із цього приводу. Я повністю сконцентрований на цілях «Шахтаря». В кінці сезону я прийму рішення, як буде краще для мене та моєї кар'єрі. Я буду працювати там, де я потрібен, де мені будуть раді.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер