Паулу Фонсека: «Вважаю, «Шахтар» переміг заслужено»

Паулу Фонсека: «Вважаю, «Шахтар» переміг заслужено»

- Сьогодні у нас чудова перемога! Провели перший тайм на дуже високому рівні, як в обороні, так і в атаці. Контролювали гру, весь час були з м'ячем. У другому таймі довелося більше оборонятися, оскільки «Динамо» почало атакувати, з'явилося більше довгих передач. Але ми убезпечили свої ворота у другому таймі. Вважаю, «Шахтар» переміг заслужено.

- При перевазі над «Динамо» у 14 очок як тепер будете мотивувати підопічних?

- Це правда, але всі мають розуміти, що нічого ще не закінчилося. Я завжди казав, ми будемо фокусуватися на всіх матчах. Після такої перемоги нам нічого не залишається, як продовжувати мотивувати футболістів на гру з іншими командами. Ми не маємо розслаблятися. Потрібно зберегти амбіції та продовжувати працювати.

- Чи ведете статистику, скільки матчів залишилося провести «Шахтарю» для чемпіонства?

- Звичайно, чудово розумію ваше запитання. Як тренер я маю думати про перемогу в кожному матчі. Саме такі амбіції мають залишатися у команди. Поки чемпіонський титул не буде доведено математично, ми будемо налаштовані лише на перемогу. Ми зараз не дивимося у далеке майбутнє.

- Готуючись до матчу, відзначали, що «Динамо» змінило тактику гри?

- Звичайно, ми зробили глибокий аналіз нової тактичної схеми «Динамо». Готувалися до того, що може статися у грі. Проте, свої основні принципи та стилі не змінюємо під конкретного суперника.

- По атмосфері матчі «Динамо» та «Шахтаря» нагадують португальські дербі між «Порту» та «Бенфікою»?

- Так, нещодавно пройшов один із таких матчів у Португалії, «Бенфіка» грала з «Порту». Стадіон був повний. Сьогодні також прийшло дуже багато людей, але стадіон був заповнений не до кінця. А футбол повністю красивий, коли стадіон «забитий». В Україні живе близько 40 мільйонів жителів, і часом я питаю сам себе, чому на стадіонах так мало людей. Чудово розумію, країна переживає складний період, можливо, всі ми маємо об'єднатися та подумати, як залучати людей на такі свята. Футбол має бути саме святом, об'єднувати людей. Не знаю, як було раніше, але мені здається, зараз між «Шахтарем» та «Динамо» набагато більше поваги, й це робить гру красивою. Люди приходять на стадіон, і на півтори години забувають про свої проблеми. Я та клуб «Шахтар» робимо все можливе, щоб залучати людей на стадіон.

- У понеділок пройде зустріч тренерів УПЛ із Андрієм Шевченком. У вас будуть якісь пропозиції до колег?

- Перш за все, це дуже хороша ініціатива. Коли я був тренером у Португалії, таких ініціатив не було. Тренери зберуться разом, обговорять, як можна поліпшити футбол. Усі разом ми зможемо прийти до якихось ідей та зробити український футбол трохи кращим.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер