Павло Кикоть: «Матчі з сильними суперниками підуть на користь хлопцям»

Павло Кикоть: «Матчі з сильними суперниками підуть на користь хлопцям»

На фінальному турніру ДЮФЛ, який проходив у Нікополі та Саках, динамівській команді U-16, на відміну від минулого року, не вдалося здобути головний трофей. Команда посіла лише четверте місце. Але, незважаючи на це, підопічні Павла Кикотя та Олександра Біби не програли жодного матчу, поступившись суперникам лише в серії післяматчевих пенальті. Підсумки виступів своєї команди підбив старший тренер Павло Кикоть.

- У будь-якому турнірі, де беруть участь динамівські команди, ми завжди налаштовуємося на найвищий результат. Як складеться – це інше питання, важко щось передбачати наперед. Адже хлопці добре грали… Хорошим вийшов півфінальний матч із «Чорноморцем», для нас все непогано складалося, але в результаті наприкінці гри ми припустилися помилки, яка призвела до пропущеного гола. Та й у серії пенальті успіх також був на нашому боці, у нас залишався останній удар, якби ми його забили, то вийшли до фіналу. Але не склалося. Напевно, перехвилювалися.

- Коли виникли найбільші труднощі?

- Найскладніше для хлопців було витримати вантаж відповідальності, плюс довелося грати за важких погодних умов: було дуже спекотно та задушливо, незважаючи на те, що поєдинки проходили ввечері. Судді навіть іноді зупиняли матч, даючи можливість футболістам попити води. У такій ситуації хлопцям було нелегко проявити спортивний характер, але вони старалися.

- Хтось із суперників спромігся піднести сюрприз?

- Ми ніколи не ставимо перед собою мету підлаштовуватися під суперника й обіграти його за будь-яку ціну. Перш за все, ми вчимося грати у футбол. Кожна гра, яку ми провели на турнірі, була достатньо цікавою і непростою. В кожній із них ми диктували свої умови і тримали гру в своїх руках. Інша справа, що це в певних моментах виходило, а в деяких ні.

- Чому, на ваш погляд, не вдалося досягти максимального результату?

- Я би не сказав, що ми його не досягли. Для дитячо-юнацького футболу максимальний результат – це якщо хтось із цих хлопців заграє в дорослій команді «Динамо». А те, що ми не виграли, – таке у футболі трапляється. Минулого року, наприклад, ми святкували перемогу. І мені, навпаки, довелося заспокоювати хлопців, говорити, щоб вони не поспішали, адже в них зараз добре розвинений юнацький максималізм, і вони хочуть виграти в кожній грі і в кожному турнірі. Але мине час, і через 2-3 роки навряд чи хтось пригадає чи запитає: «Чи був ти чемпіоном України серед юнаків?» У дорослому футболі будуть дивитися на те, в якому стані вони прийшли, що вміють і чому навчилися на кінцевому етапі. Тоді вже потрібно буде думати і про результат. Можливо, нам завадило і те, що цього року наша група стала чемпіоном України і міста, ми виграли Кубок Києва, тому кожен суперник, який виходив грати проти нас, налаштовувався по-особливому і хотів проявити себе з найкращого боку, адже вдало зіграти з нашою командою для них було престижно. Наших же хлопців переповнювали емоції, вони хотіли виграти будь-що. Можливо, це зайве бажання і зіграло з нами злий жарт.

- Які враження у вас залишилися від організації фінальної стадії?

- Про турнір у мене залишаться хороші, приємні спогади. Мені сподобалися умови, в яких ми жили і тренувалися, – на базі футбольного комплексу «Обрій». Хороше харчування, чудової якості поля. Але головне, я задоволений тим, що всі п’ять ігор ми провели проти справді класних суперників, хлопцям це піде тільки на користь у майбутньому. Коли ми граємо на першість міста чи України в групах, там хтось із конкурентів слабший, хтось сильніший. А до фінального турніру потрапили найкращі команди зі своїх груп, і жоден з поєдинків не був прохідним – ані з «Шахтарем», ані з «Монолітом», який уперше потрапив до фінальної частини турніру.

«ДИНАМО» U-16 (тренери Павло Кикоть і Олександр Біба) – 4 МІСЦЕ

1 тур.
Моноліт − Динамо – 0:3 (Мирослин, Панфілов, Скакун)
2 тур. Шахтар − Динамо – 1:1 (Панфілов)
3 тур. Динамо − Карпати – 2:1 (Єфремов, Сухомлинов)

1/2 фіналу
Динамо – Чорноморець – 1:1 (Панфілов)
За підсумками серії пенальті до фіналу вийшов «Чорноморець».

Матч за 3-тє місце
Динамо – РВУФК – 0:0
За підсумками серії пенальті третє місце посів РВУФК.

Найкращим захисником фінального турніру було визнано Антона Браткова.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер