Павло ШКАПЕНКО: «Динамо» з «Порту» спробує зіграти першим номером

Павло ШКАПЕНКО: «Динамо» з «Порту» спробує зіграти першим номером

- У такий непростий період для «Динамо» на тренерський місток повертається Олег Блохін. Це може стати поштовхом для покращення результатів команди?

- Має стати! Команді бракує якогось поштовху. Я дивився нещодавній матч з «Іллічівцем». Моменти для взяття воріт були, але в завершальній стадії чогось та не вистачало. Можливо, саме фарту. Побажаю Олегу Володимировичу міцного здоров'я, адже час засукати рукави та братися за команду. Не вистачає «фізики», команда просто стоїть на футбольному полі. Але все в руках тренера.

На мій погляд, також бракує свіжої крові. Впевнений, в клубі є молоді й талановиті хлопці з хорошим потенціалом. Вважаю, українці за вмінням і майстерністю не поступляться багатьом іноземцям. У цьому впевнений і тренер динамівського «дубля» Олександр Хацкевич, з яким я нещодавно спілкувався. Думаю, Олег Володимирович розбереться, і незабаром ми побачимо в першій команді молодих хлопців.

- Календар другого кола групового турніру Ліги чемпіонів на руку «Динамо» - дві домашні зустрічі з «Порту» і ПСЖ, а також виїзний поєдинок у Загребі. Чи під силу киянам, незважаючи на дві поразки, пробитися в плей-офф?

- Звичайно, шанси вийти в наступний етап у нашої команди є. Якщо виграють у «Порту», ​​то вони серйозно зростуть. У майбутньому поєдинку в першу чергу потрібно зіграти на результат. Потрібно наступити собі на горло, але, навіть жертвуючи видовищністю, виграти.

- Що завадило «Динамо» досягти успіху в Португалії?

- Ахіллесова п'ята «біло-синіх» - оборона. У захисті, чесно кажучи, команда діє незграбно.  Врешті, динамівці дотримувалися плану на гру, забили на виїзді два м'ячі. Але пропустити три - це вже неподобство. Особливо показовим був третій гол, коли двома пасами «Порту» розірвав усю оборону. Я ледь зі стільця не впав, коли спостерігав за поєдинком. Хоча нинішню оборону «Динамо», починаючи від лівого краю та закінчуючи правим, можна назвати лише лінією захисту. Це найбільше турбує. У мій час, у 90-ті, на тренуваннях захисники нам просто ноги відривали, а зараз дивишся і сміятися хочеться. За це й боляче.

- Що можете відзначити в грі «Порту»? Які сильні та слабкі сторони має ця команда?

- У Португалії «Динамо» діяло через фланги, де грали Олег Гусєв і Андрій Ярмоленко. Вважаю, для досягнення позитивного результату потрібно створювати активність саме на флангах атаки. Але все ж не варто забувати про проблему фізичного стану футболістів. Візьмемо, наприклад, Брауна Ідейє. Все в тому ж матчі з «Іллічівцем» у кінцівці зустрічі він з пари метрів головою влучив у штангу, хоча, якби він був готовий фізично, впевнений, він забив би п'ять з п'яти в подібній ситуації. Так було на початку сезону, коли Браун вражав ворота суперника на останніх хвилинах зустрічі.

- Отже, ви також вважаєте, що «Динамо» слід «дотягнути» до зими?...

- Звичайно! Ситуація змінилася б на краще, навіть якби була якась двотижнева пауза в зв'язку з виступами збірних. Але оскільки такого немає, то потрібно чекати на зиму. Буде час і для того, щоб Олег Володимирович Блохін повністю оговтався від операції, і щоб розібратися у внутрішніх справах команди. Не потрібно поспішати та згущувати фарби. Нехай «Дніпро» і «Металіст» підтискають в чемпіонаті України, але зараз для «Динамо» найважливіше - майбутня пауза.

- Як розгортатимуться події в київському поєдинку?

- Звичайно ж, першим номером намагатиметься зіграти «Динамо». Особливо важливим моментом є тактика, адже у фізичному плані переграти суперника, як я вже говорив, киянам буде складно.

- У зв'язку з цим можна зробити висновок, що для перемоги в цьому матчі вистачить і одного м'яча?

- Швидше за все, так воно і буде.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер